Ο Δήμος Φαρσάλων τιμήθηκε με έπαινο κοινωνικής προσφοράς από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναγνωρίζοντας τόσο την αφοσίωσή του στην εκπλήρωση των κριτηρίων του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για την περίοδο 2019-2024, αλλά και την κοινωνική του προσφορά στην πρόληψη υγείας μέσω των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας.

Η βράβευση έλαβε στο πλαίσιο του 19ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο είχε ως αντικείμενο το «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά».

Τον έπαινο παρέλαβε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, από τον Πρόεδρο του Δικτύου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας - που διοργάνωσε ο Συνέδριο - κ. Αρμόδιο Δρίκο.

Μαζί του ήταν η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων, κ. Σοφία Χατζηπλή.

Ο κ. Εσκίογλου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την τιμητική αυτή διάκριση του Δήμου Φαρσάλων, τονίζοντας πως «σπουδαίες πρωτοβουλίες μέσα από την αυτοδιοίκηση που έχουν ως στόχο την προληπτική ιατρική, δημιουργούν ένα περισσότερο αισιόδοξο μέλλον στις τοπικές κοινωνίες, ένα μέλλον όπου η πρόληψη στην ψυχική και σωματική υγεία θα αποτελεί τη βάση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».