Οι μαθητές της Β΄ Τάξης των Τομέων «Πληροφορικής», «Διοίκησης & Οικονομίας» και «Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής» του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας πραγματοποίησαν Διδακτική επίσκεψη στον Εκθεσιακό Χώρο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (Α.Τ.Α.) στη Λάρισα, όπου ξεναγήθηκαν στην Έκθεση με την ονομασία «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος».

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο όπου εκτίθεται πληθώρα συλλεκτικών αντικειμένων της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων ένα αεροσκάφος F104, εξομοιωτές πτήσεων αεροσκαφών Α7 και F1, οπλικά συστήματα, βλήματα αεροσκαφών, παλαιότερες και νέες στολές πιλότων, ιστορικά έγγραφα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη μακρά και ένδοξη ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδος από της συστάσεώς της, στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Επίσης, περιηγήθηκαν σε ιδιαίτερο χώρο που είναι αφιερωμένος στους ηρωικώς πεσόντες Αεροπόρους μας διαχρονικά.

Μαθητές και συνοδοί Εκπαιδευτικοί έμειναν ενθουσιασμένοι από αυτό το εξαιρετικό και μοναδικό Μουσείο στην Ελλάδα, ορισμένοι, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να «εξασκηθούν» στον προσομοιωτή πτήσεως, πραγματοποιώντας ενδιαφέρουσες … «πτήσεις».

Ιδιαίτερη για όλους υπήρξε η συνάντηση και η συζήτηση με τον Αρχηγό Α.Τ.Α. Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, ο οποίος αφού εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκειά του για την επίσκεψή, υποσχέθηκε να μεριμνήσει και για άλλες παρόμοιες συνεργασίες του Αρχηγείου με το Σχολείο στο μέλλον.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας "ευχαριστούμε τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, καθώς και τους υπευθύνους του Εκθεσιακού χώρου που μας υποδέχτηκαν και ιδιαίτερα τον Επισμηναγό (ΤΟΠ) Γεώργιο Μπήλιο και τον Ανθυποσμηναγό (ΥΑΔ) Νικόλαο Καρακαξά για την αναλυτική και λεπτομερή ξενάγηση, καθώς και την άψογη φιλοξενία."