Η ¨Επιμόρφωση Ζωής¨ (Επι.Ζω.) Επι.Ζω. - Edu Life σε συνεργασία με την ¨Ένωση Ιδιωτών Μικροβιολόγων Βιοπαθολόγων Νομού Λάρισας¨ (ΕΙΜΒΙΛ), διοργάνωσαν και υλοποίησαν ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα ¨Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις & Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Απινιδωτή¨.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Όμηρος - IEK Omiros Λάρισας, στη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων της πόλης μας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες στην εκτίμηση και την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων που απειλούν την Υγεία αλλά και τη Ζωή συνανθρώπων μας. Ειδικότερα το σεμινάριο περιελάμβανε: 
α)  Την εκτίμηση – αντιμετώπιση Τραυματισμών (απειλητικών αιμορραγιών, ρινορραγίας, καταγμάτων, εγκαυμάτων, ηλεκτροπληξίας). 
β) Την εκτίμηση – αντιμετώπιση Παθολογικών καταστάσεων (λιποθυμία, επιληψία, έμφραγμα, δηλητηριάσεις, τσιμπήματα – δήγματα, αλλεργικό shock και Οργάνωση Φαρμακείου Α΄ Βοηθειών). 
γ) Την εκτίμηση – αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής με την εφαρμογή τεχνικών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ).
Το σεμινάριο είχε συνολική διάρκεια 4 ωρών, συμμετείχαν 57 εκπαιδευόμενοι από την ¨ΕΙΜΒΙΛ¨ και 15 Εκπαιδευτές της ¨Επι.Ζω.¨
Η Επι.Ζω. ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. της ¨ΕΙΜΒΙΛ¨ για την εμπιστοσύνη και την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία έδωσε την ευκαιρία στο προσωπικό των Μικροβιολογικών εργαστηρίων, να αποκτήσουν νέες σημαντικές γνώσεις, μέσα από μια ξεχωριστή ¨Βιωματική Εκπαιδευτική Εμπειρία¨.
Ευχαριστούμε επίσης τον Ακαδημαϊκό Διευθυντή του ΙΕΚ Όμηρος Λάρισας κ. Petros Galiatsatos, για την άψογη συνεργασία και τη διάθεση των εξαιρετικών χώρων εκπαίδευσης.
Επίσης ευχαριστούμε & συγχαίρουμε θερμά όλες και όλους τους Εκπαιδευτές της ¨Επι.Ζω.¨, οι οποίοι συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου.
Το επόμενο σεμινάριο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου (09:30 – 14:30) και αφορά τη ¨Βασική Υποστήριξη Ζωής & Αντιμετώπιση Πνιγμονής σε Παιδιά και Βρέφη¨.  Απευθύνεται σε Πολίτες , Υγειονομικούς, Εκπαιδευτικούς και Γονείς. Πληροφορίες και κράτηση θέσεων γίνεται στα τηλ. 6948.890.799 & 6981.577.846 και στο info@epizo.gr