Μείωση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης κατά το ήμισυ μέσα στα δύο επόμενα χρόνια προανήγγειλε από την Πάτρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μίλησε για τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και το νέο δικαστικό χάρτη στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως είναι έτοιμη η αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί η δίκη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί από συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ανέφερε: «Δικαστές και εισαγγελείς κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας δικηγόρος από τους 120 που υπερασπίζονται τα θύματα και τους συγγενείς τους που να έχει διατυπώσει παράνομο η ένσταση για τις ενέργειες των δικαστικών. Εξ αυτού η δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της».

Σε ό,τι αφορά την αίθουσα όπου θα γίνει η δίκη, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι είναι ήδη έτοιμη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, όποια νομοθετική αλλαγή χρειάστηκε για να διευκολυνθεί η ανάκριση, την έκανε, σημειώνοντας την τροποποίηση του νόμου, για να έχει πρόσβαση ο ανακριτής σε όλες τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, αλλά και άλλες.

ertnews.gr