Η υγιεινή διατροφή και η επιθυμία για πιο ελαφριές, λιγότερο λιπαρές επιλογές φαγητού έχουν οδηγήσει στη δημοφιλία των φριτέζων αέρος ( . Αυτές οι συσκευές, που λέγονται και  air fryers επιτρέπουν το τηγάνισμα χωρίς τη χρήση λαδιού, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη διατήρηση της γεύσης των τροφίμων.

Οι φριτέζες αέρος λειτουργούν με τη χρήση θερμού αέρα που κυκλοφορεί γύρω από τα τρόφιμα, δημιουργώντας μια τραγανή εξωτερική φλούδα και διατηρώντας τα φαγητά ζουμερά στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας τηγανητό φαγητό χωρίς τα περιττά λίπη και θερμίδες!

Πατάτες τηγανητές, τσιπς, λαχανικά, κοτομπουκιές, πίτσα κι όλα τα αγαπημένα σας «απαγορευμένα» μπορούν να γίνουν πιο υγιεινά στην φριτέζα αέρος! Και μάλιστα… πιο γρήγορα! Μπορείτε να ψήσετε ακόμη κι ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε λιγότερο χρόνο, μικρότερη κατανάλωση χωρίς καμία «οικονομία» στην γεύση!

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχουν, εκτός από το πιο υγιεινό μαγείρεμα, είναι η εξοικονόμηση χρόνου καθώς με τον θερμό αέρα, τα τρόφιμα ψήνονται γρηγορότερα από ό,τι στον συμβατικό φούρνο.  Οι περισσότερες φριτέζες αέρος, μάλιστα, έχουν συγκεκριμένες επιλογές προγραμματισμού, με βάση το φαγητό, όπου ρυθμίζεται αυτόματα η θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος.

Και ας πάμε και στη τιμή… Τα Air fryers αποτελούν μια οικονομική λύση στο μαγείρεμα. Η τιμή τους ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και τις λειτουργίες, αλλά συνήθως είναι προσιτή.

Τι περιμένετε; Οι φριτέζες αέρος είναι μια υγιεινή, γρήγορη και οικονομική επιλογή για ψήσιμο και… «τηγάνισμα» χωρίς λάδι. Απολαύστε τα αγαπημένα σας φαγητά με λιγότερες θερμίδες και full γεύση!