Της βγήκε η ψυχή αλλά στο τέλος έκανε τη δουλειά! Η Ελλάδαρα, έστω με αρκετό άγχος, κατόρθωσε στο φινάλε να ξορκίσει τον κακό της δαίμονα, την Τσεχία. Επικράτησε 94-88 έπειτα από ένα ματς για γερά νεύρα και έφυγε για την οχτάδα όπου θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία για μια θέση στη μάχη των μεταλλίων.

Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν ιδανικό στο ματς. Οι διεθνείς μπήκαν στο παρκέ με μεγάλη προσήλωση στο πλάνο και με καλή άμυνα αλλά και ορθές επιθετικές λύσεις έφτασαν γρήγορα στο +9 (11-2). Οι Τσέχοι όμως ροκάνισαν τη διαφορά, ισοφάρισαν (16-16) στο 8' και λίγο μετά πήραν και προβάδισμα, προτού ολοκληρωθεί ισόπαλο (20-20) το πρώτο δεκάλεπτο.

Από εκεί και έπειτα το ματς παίχθηκε στην κόψη του ξυραφιού με τις δυο ομάδες να είναι διαρκώς κοντά στο σκορ. Οι Τσέχοι ουσιαστικά έφεραν το ματς στα μέτρα τους μπλοκάροντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και συνολικά την ελληνική ομάδα που στο τελείωμα του ημιχρόνου βρέθηκε στο -4 (41-45).

Οι Τσέχοι συνέχισαν να προβληματίζουν την Ελλάδα και στις αρχές της τρίτης περιόδου. Άφησαν τον Αντετοκούνμπο ελεύθερο για το τρίποντο με τον Γιάννη να μην εκμεταλλεύεται την περίσταση έχοντας 0/4. Βρέθηκαν στο +5 (55-60) αλλά η Ελλάδα αντεπιτέθηκε και έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια προτού όμως η Τσεχία ολοκληρώσει την τρίτη περίοδο στο +4 (63-67).

Η Ελλάδα μπήκε καλά στην τέταρτη περίοδο με τον Παπαπέτρου να σκοράρει για τρεις και στη συνέχεια να κλέβει και να κερδίζει αντιαθλητικό. Η Εθνική απ' το -4 βρέθηκε στο +2 (69-67) με ένα μίνι σερί 6-0 και λίγο αργότερα και στο +4 (74-70) για πρώτη φορά απ' το ξεκίνημα του ματς! Ένα μεγάλο τρίποντο του Λαρεντζάκη στο 35' έφερε την Εθνική στο +8 (78-70).

ethnos.gr