Η Φωτογραφική ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζουν την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Carte Postale".
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53, Λάρισα) και θα διαρκέσει, από την Πέμπτη 12 έως και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018.
Στην έκθεση συμμετέχουν:
Ελένη Ιωαννίδου
Μαρία Κυρίτση
Μαριάννα Μπολτσή
Αντιγόνη Ντελή
Μια καρτ ποστάλ κατά παράδοση φέρει μία φωτογραφία ενός τόπου που απεικονίζει ένα αξιοθέατο, ένα εντυπωσιακό τοπίο, ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα . Παρουσιάζει μια εξιδανικευμένη εικόνα του μέρους που ταξιδεύει ο επισκέπτης.
Στο πίσω μέρος της κάρτας μπορεί κάποιος να γράψει τις εμπειρίες του ταξιδιού του και να στείλει τα χαιρετίσματά του στον παραλήπτη. Παλιότερα η καρτ ποστάλ ήταν αγαπημένη συνήθεια των ταξιδευτών. Πολλές από αυτές μάλιστα έχουν χρησιμεύσει ως ιστορικές αναφορές σε μνημεία και πόλεις ως ενδείξεις καταγραφής.
Αυτή η ιδεατή εικόνα που δημιουργούν οι καρτ ποστάλ παραμένει άραγε η ίδια εάν βιώσεις το μέρος όχι ως ταξιδιώτης, αλλά ως κάτοικος πλέον μιας πόλης που δεν είναι η δική σου. Η εικόνα μπορεί να αλλάξει.
Τέσσερις γυναίκες φωτογράφοι, που είχαν την εμπειρία να φύγουν από την οικεία πόλη τους, παρουσιάζουν τις εμπειρίες στις νέες πόλεις που επέλεξαν να ζήσουν.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδεύσουν μουσικά οι Fagus.
Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι: Γιώργος Λουτρίδης (Guitar) Δημήτρης Μεσημέρης (Bass) Παύλος Σουλτούκης (Drum).