Στη σύλληψη 10 ανήλικων στην πλειοψηφία, μαθητών του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Λάρισας προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλής εισαγγελική παρέμβαση που προκλήθηκε έπειτα από αίτημα της ίδιας της σχολικής κοινότητας. 

Είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στη Λάρισα, που συλλαμβάνονται τόσοι μαθητές λυκείου για κατάληψη, όπως πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που, καθηγητές και διεύθυνση σχολείου καταφεύγουν στις εισαγγελικές αρχές ζητώντας την παρέμβασή τους ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάληψη.

Στη θέα των αστυνομικών κάποιοι μαθητές το έβαλαν στα πόδια ενώ κάποιοι άλλοι τέθηκαν στη διάθεσή τους και συνελήφθησαν. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση και αφού κλήθηκαν οι γονείς τους, για ενημέρωση, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κατάληψη έληξε αμέσως.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο στο παρελθόν έχουν υπάρξει μεγάλες ζημιές από καταληψίες όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Βαγγέλης Κακάρας Ελευθερία