Η οικογένεια του αείμνηστου ποινικολόγου Γιάννη Διαμαντή προχώρησε στη δωρεά μεγάλου αριθμού βιβλίων και περιοδικών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» σε ανακοίνωσή τους "αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν δημόσια τις θερμές ευχαριστίες τους στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιάννη Διαμαντή, πρώην μέλους του Εφορευτικού Συμβουλίου, για τη δωρεά των 876 βιβλίων και 46 περιοδικών στη Βιβλιοθήκη μας, τα οποία αποτελούσαν μέρος της πλούσιας συλλογής του.

Πρόκειται για βιβλία λογοτεχνικά -ελληνικά και ξένα- φιλοσοφικά, ιστορικά και άλλων επιστημονικών πεδίων που ήδη έχουν καταγραφεί και ενσωματωθεί στη συλλογή της Βιβλιοθήκης.

Η δωρεά αυτή που καταδεικνύει τη γενναιοδωρία ενός ξεχωριστού ανθρώπου και σπουδαίου διανοούμενου συμβάλλει στην αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης μας και την εκπλήρωση του κύριου στόχου της που είναι η προώθηση της γνώσης και του πολιτισμού".