Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον νομό Λάρισας, έκανε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μεγάλα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στις 16/3 σε Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα όπως σε ολόκληρη τη χώρα. Δεκάδες συνάδελφοι καλλιτέχνες συμμετείχαν και σε αυτές τις κινητοποιήσεις στο νομό μας.

Σφίγγουμε δυνατά το χέρι σε όλους εκείνους που από τις 10/1/23 και μέχρι σήμερα βαδίζουν τον δρόμο του αγώνα μέσα από τα σωματεία των καλλιτεχνών για τις καλλιτεχνικές σπουδές που έχει ανάγκη η εποχή μας, δηλώνοντας την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλείς συγκοινωνίες, κοινωνικές παροχές κόντρα στην εντατικοποίηση και στα ελλιπή μέτρα προστασίας που οδηγούν σε επικίνδυνα ατυχήματα και στους χώρους εργασίας μας.

Ο αγώνας που έχει προοπτική να αλλάξουν όλα όπως τα ξέρουμε, έχει και αποτελέσματα σε άμεσες διεκδικήσεις! Γι’ αυτό συνεχίζουμε…

Συζητώντας με συναδέλφους στο μαχητικό μπλοκ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο απεργιακό συλλαλητήριο της Πέμπτης καθώς και σε σύσκεψη που ακολούθησε μετά την πορεία συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα με βάση και την απόφαση της διοίκησης του Παραρτήματος Λάρισας:

– Οργανώνουμε πρωτοβουλίες συζήτησης, ενημέρωσης ανά κατηγορία εργαζομένων καλλιτεχνών προβάλλοντας τις προτάσεις μας για συλλογική σύμβαση σε χώρους Πολιτισμού που θα διασφαλίζει την μισθοδοσία μας και τα μέτρα ασφάλειας της υγείας μας.

– Συμμετέχουμε στην συναυλία που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης στις 24 Μαρτίου ως συνέχεια των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων. Πραγματοποιούμε νέα συνάντηση – σύσκεψη καλλιτεχνών επί τόπου στο χώρο. (Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες).

– Δυναμώνουμε το σωματείο. Καλούμε τους συναδέλφους που το σκεφτόταν το προηγούμενο διάστημα να κάνουν το βήμα, τώρα να γίνουν μέλη του Σωματείου. Να ενισχύσουμε και οικονομικά την λειτουργία του μέλη και φίλοι (με συνδρομές, ενισχύσεις) για να συνεχίσει να έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει πολύμορφη δράση.

Συμμετέχουμε σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις και τις συσκέψεις συντονισμού του Εργατικού Κέντρου Λάρισας!