Στη δεύτερη κατά σειρά προκήρυξη προμήθειας ηλεκτρικών κοινόχρηστών ποδηλάτων για την πόλη της Λάρισας προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, με την πρώτη  να έχει ολοκληρωθεί, καθώς αναμένεται εντός των ημερών η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα προκηρύχθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κοινόχρηστών ποδηλάτων, ηλεκτρικού οχήματος εννέα θέσεων με σταθμό φόρτισης και συστημάτων έξυπνης πόλης και βισώσιμης κινητικότητας, έξυπνα παγκάκια προϋπολογισμού 218,606,55 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο της πράξης "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στη Λάρισα" (ΟPEN MALL).

Αφορά στην προμήθεια 14 ηλεκτρικών ποδηλάτων και 28 συμβατικών. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 29-05-2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.

"Εμφατικά και στην πράξη προωθούμε την αλλαγή της κουλτούρας μετακίνησης στην πόλη. Δίνοντας τη δυνατότητα εναλλακτικής μετακίνησης στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, μια δυνατότητα που κάθε Ευρωπαϊκή πόλη διαθέτει..." δήλωσε ο αντιδήμαρχος βιώσιμης κινητικότητας και συστημάτων έξυπνης πόλης κ. Ντ. Διαμάντος.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου, Ελευθερία)