Παραδόθηκε στην πόλη της Λάρισας και στην τοπική κοινωνία, στους αθλητές του υγρού στίβου και στο ευρύτερο κοινό, το νέο Ανοικτό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίo εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα  Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.
Ως γνωστόν, πρόκειται για ένα έργο πολύπαθο αφού ξεκίνησε το 2002 και μετά από πολλές περιπέτειες ολοκληρώθηκε φέτος, ενώ κόστισε 6 εκατ. ευρω περίπου, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.  Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εξωτερική πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων και εσωτερική πισίνα και εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους, ενώ είναι δεδομένο ότι οι εγκαταστάσεις του μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες και σημαντικές διοργανώσεις του υγρού στίβου.
Στην τελετή των εγκαινίων, μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Τσούτσουρας, καλωσόρισε τους παρισταμένους ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού  κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, ενώ  ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.
Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε πως «επιτέλους, το νέο ανοικτό κολυμβητήριο, παραδίδεται σήμερα στο κοινό, το οποίο ξεκίνησε το 2002, προκειμένου να είναι έτοιμο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.. Δυστυχώς όμως σταμάτησε. Το 2013 η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζήτησε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε και να ολοκληρωθεί.  Ετσι το έργο έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια και σήμερα παραδίδεται στο Δήμο για να το λειτουργήσει.  Είναι ένα μεγάλο έργο. Ευελπιστούσαμε να είχε ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. Συνεχίζουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις για το καλό των συμπολιτών μας. Είναι μεγάλη η μέρα, είναι μεγάλο το έργο και εδώ μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις. Για μας οι αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Είναι ένα στολίδι, που έλειπε από την πόλη της Λάρισας.»


Από την πλευρά  του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα μεγάλο και υπέροχο έργο, το οποίο είχε ανάγκη η πόλη. Πρόκειται για το Ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίο θα πλαισιωθεί και από άλλες αθλητικές υποδομές , που βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, ώστε εδώ να λειτουργήσει ένα σημαντικός αθλητικός πυρήνας υποδομών.
Πρόκειται για ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών και εξαιρετικών προδιαγραφών, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ώστε τέτοιες διοργανώσεις να έρθουν σύντομα στην πόλη και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την καθυστέρηση υλοποίησής τους. Το έργο ξεκίνησε το 2002, έχει χρηματοδοτήσεις από την πρώην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, την αιρετή Περιφέρεια και τον κ. Αγοραστό και  σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το Δήμο.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων  για τη σημαντική και σκληρή δουλειά προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά το έργο καθώς και ττην προηγούμενη δημοτική αρχή που δρομολόγησε την κατασκευή του.  Σήμερα όλοι μαζί είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το γεγονός της ολοκλήρωσής του Κολυμβητηρίου»
Ακολούθως, ομάδα νεαρών αθλητών αθλητικού συλλόγου της περιοχής, βούτηξαν στην πισίνα, για μια μικρή προπόνηση και επίδειξη.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν ο πρώην δήμαρχος Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης, εκπρόσωποι των δικαστικών, στρατιωτικών αρχών, πολιτικά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Λαρισαίων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων κ.α.


Στοιχεία του έργου
Το έργο  «Aνοικτό Κολυμβητήριο Αθλητικού Κέντρου Νέας Πολιτείας» περιλαμβάνει τους κάτωθι χώρους:
Εσωτερικές Εγκαταστάσεις (Προετοιμασία αθλητών – Υποδομή Εξυπηρέτησης κοινού) και Ανοικτές Εγκαταστάσεις (Στίβος – Θεατές )
Το οικόπεδο βρίσκεται στην οδό Τσιτσάνη, στην συνοικία της Νέας Πολιτείας και έχει εμβαδόν 38 στρέμματα περίπου. Το κτίριο αποτελείται από 3 υπέργειους ορόφους και υπόγειο. Η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι 5.667,70 μ2, η κάλυψη είναι 4.135,98 μ2 και ο όγκος είναι  23.300,64 μ3.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Στην πρόσοψη του κτιρίου βρίσκονται στα άκρα και συμμετρικά των δύο χώρων εισόδου οι πυρήνες κατακόρυφης κυκλοφορίας του κοινού και στο κέντρο του κτιρίου ο  χώρος της εισόδου αθλητών, προσωπικού και δημοσιογράφων, που οδηγεί στην γραμματεία του κτιρίου.
Το ισόγειο είναι εμβαδού δομήσιμης επιφάνειας 1.438,07 μ2 με ημιυπαίθριους χώρους εμβαδού 51,13 μ2 και περιλαμβάνει :
1 - Τους χώρους εισόδου – υποδοχής κοινού, με αποκλειστική πρόσβαση στις κερκίδες, στους χώρους υγιεινής και στον όροφο του αναψυκτηρίου.
2 – Τον κεντρικό χώρο υποδοχής αθλητών, δημοσιογράφων, προσωπικού   διοίκησης και εγκαταστάσεων.
3 – Τους χώρους αθλητών που περιλαμβάνουν  δύο ομάδες αποδυτηρίων ανδρών - γυναικών,  ιατρείο και αίθουσα φυσικοθεραπείας.
4 – Τα γραφεία των προπονητών και των διαιτητών με τους αντίστοιχους χώρους υγιεινής και αποδυτηρίων.
5 – Αποδυτήριο ΑΜΕΑ   με τον αντίστοιχο χώρο υγιεινής
6 –Την γραμματεία του κολυμβητηρίου.
7 – Την μικρή εσωτερική δεξαμενή εκμάθησης 8μ. Χ 12 μ.  με δύο ομάδες αποδυτηρίων παίδων και κορασίδων.
8– Αναψυκτήριο με δυνατότητα οπτικής επαφής με το χώρο της  δεξαμενής εκμάθησης.
Ο 1ος όροφος  είναι εμβαδού 353,49 μ2 και περιλαμβάνει :
1 – Xώρους γραφείων προσωπικού διοίκησης.
2 – Χώρο αναψυκτηρίου με αποκλειστική πρόσβαση από τους θεατές και δυνατότητα οπτικής επαφής με το χώρο της δεξαμενής εκμάθησης.
Ο 2ος όροφος είναι εμβαδού 95.52 μ και περιλαμβάνει :
1 - Τον χώρο αποκλειστικής πρόσβασης δημοσιογράφων από τον ανελκυστήρα.
2 – Τον χώρο Μ.Μ.Ε. – τηλεόρασης.
Το υπόγειο  είναι εμβαδού 3.780,62 μ2 και περιλαμβάνει :
1 – Χώρο Γυμναστηρίου, με  αποκλειστική  πρόσβαση από το κεντρικό ισόγειο χώρο
εισόδου.
2–Χώροι αποδυτηρίων οι οποίοι εξυπηρετούν το γυμναστήριο και το προσωπικό συντήρησης.
3–Χώροι Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν το κτίριο, την   εξωτερική δεξαμενή κολύμβησης και την εσωτερική δεξαμενή εκμάθησης.


ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αποτελούνται από δύο τμήματα  :
1 – Στίβος  με δεξαμενή κολύμβησης ολυμπιακών διαστάσεων 25μ. Χ 50 μ.  και περιμετρικό της δεξαμενής χώρο ελάχιστης διάστασης 5,00μ., με αποκλειστική πρόσβαση από τους εσωτερικούς ισόγειους χώρους αθλητών-γραμματείας.
2 – Κερκίδες 1443 θέσεων  8 ενοτήτων κοινού, μίας ενότητας Μ.Μ.Ε. και μίας V.I.P. με χώρους υγιεινής και ελεύθερη ορατότητα σε όλο το μήκος και πλάτος του στίβου .
Η μελέτη του έργου έχει εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως προς την λειτουργικότητα, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 1577/85.
Οι  εγκαταστάσεις έχουν την δυνατότητα διεξαγωγής τοπικών ή διεθνών κολυμβητικών διοργανώσεων καθόσον πληρούν τις προδιαγραφές της FINA.
Στην εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή, ολυμπιακών διαστάσεων, μπορούν να διεξάγονται αγώνες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τελική δαπάνη έργου : 5.918.570,83 € =
(4.854.561,12 € ργασίες+1.064.009,71 € μεταβαλλόμενο ποσό ΦΠΑ)
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  ΕΡΓΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑ 2004
ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΩΝ
(ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ –ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    3.058,554,70 €
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1.539.180,96 €
ΣΑΤΑ ΔΗΜΟΥ    
1.320.835,17 €
ΣΥΝΟΛΑ    5.918.570,83
Για την ολοκλήρωση του έργου συνέβαλαν οι υπηρεσίες του Δήμου και ειδικοτετα οι εξής: 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ  Ευαγγελία Γιοβρή Α.Μ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ασημίνα Αϊβαλιώτου Α.Μ., Ευαγγελία Γιοβρή Α.Μ.
Πατσιούρας  Αθανάσιος Τ.Μ.  
ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ   Μιχαήλ Τσιάρας Π.Μ.
ΤΜΗΜΑ Η-Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ  
(Χατζίκος Δημήτρης Η.Μ. τ.ε.) Βασιλική Μπουμπίτσα Η.Μ.
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Αντώνιος Λαχανάς Α.Μ., Μάγκου Ελένη Α.Μ.
ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Μιχαήλ Τσιάρας Π.Μ, Ρωμανάσου Σοφία Π.Μ.
Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Αναστασία Συνάπαλου Μ.Μ., Αργύριος Τζιλάκας Η.Μ
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ: Ελένη Μάγκου Α.Μ.
ΣΤΑΤΙΚΑ:  Μιχαήλ Τσιάρας Π.Μ,  Αστέριος Παπαιωάννου Π.Μ.
Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Αναστασία Συνάπαλου Μ.Μ., Αργύριος Τζιλάκας Η.Μ