Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ελασσόνας οι εκπαιδευτικές συναντήσεις για γονείς, από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας-Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των γονέων και των παιδιών για αποτελεσματική επικοινωνία και σχέση μεταξύ τους.

Οι ομάδες γονέων, όπως οι σχολές γονέων, είναι ένας θεσμός που στοχεύει στην εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στις προκλήσεις και στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Συντονιστής των εκπαιδευτικών συναντήσεων ήτανε ο κ. Πιτσίλκας Χρήστος, Κοινωνιολόγος και Εκπαιδευτής Ενηλίκων με πολυετή εμπειρία στις ομάδες γονέων, ενώ από την πλευρά του δήμου συμμετείχαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας σε όλες τις συναντήσεις τους και ως στελέχη αλλά και ως μητέρες.

Οι συναντήσεις  πραγματοποιήθηκαν σε σταθερή ομάδα των 15-20 ατόμων και περιλάμβαναν ομιλίες και βιωματικές ασκήσεις όπως:

  • Γνωριμία μεταξύ των μελών της ομάδας
  • Συζήτηση για την ενεργητική ακρόαση κατά τη επικοινωνία γονέων-παιδιών
  • Συζήτηση για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και συγκεκριμένα για την έννοια και τις μορφές του
  • Συζήτηση για την έννοια της «αυτοεκτίμησης» και
  • Συζήτηση για την έννοια του «αρκετά καλού γονέα» και κλείσιμο της ομάδας.

Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε με τους γονείς να εκφράζουν την ευχαρίστησή τους και την ικανοποίησή τους από την εμπειρία της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη δράση.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Καρκαβανίδου- Σκρέτα Ευφροσύνη, η οποία συζήτησε με τους γονείς για ενδεχόμενες μελλοντικές δράσεις, τονίζοντας πως ο Δήμος Ελασσόνας στέκεται κοντά στις ανάγκες των γονέων και στον απαιτητικό τους ρόλο.