Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων», προγραμματίζεται η υλοποίηση αριθμού δράσεων τόσο εντός, όσο και εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Σε ότι αφορά την πόλη της Λάρισας, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, με έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων και σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων εκπαίδευσης (εξομοιωτές), στον προαύλιο χώρο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ».

Αναλυτικότερα η έκθεση θα περιλαμβάνει:

α. Αριθμό ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων, του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ).

β. Επίδειξη εξοπλισμού και προσομοίωση δράσεων σύγχρονου χαρακτήρα, με δυνατότητα κατευθυνόμενης αλληλεπίδρασης από τους επισκέπτες όπως:

(1) Προσομοιωτή Αντιαεροπορικού Κατευθυνόμενου Βλήματος, κλειστού χώρου (STPT).

(2) Διαδραστικού Εκπαιδευτικού Συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (ΔΕΣΕΠ), με 2 παίκτες με εικονικά όπλα (σε πλήρες περιβάλλον VR – Virtual Reality).

(3) Εξομοιωτού Τεθωρακισμένου άρματος LEOPARD 1A5 και αντιαρματικού επί ερπυστριοφόρου, με χρήση λογισμικού, που έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων.

(4) Σωστικών μέσων και λοιπού εξοπλισμού του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού, καθώς Οπτικοακουστικού υλικού πτήσης νΕλικοπτέρων με χρήση συσκευής εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR), με 2 θέσεις.

(5) Εξοπλισμού και δράσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και συσκευή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR) μαχητικού αεροσκάφους F-16.

(6) Επίδειξη συστήματος τρισδιάστατης απεικόνισης γεωγραφικών προϊόντων της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

Σκοπός των δράσεων, είναι η παρουσίαση στους επισκέπτες ρεαλιστικών παραστάσεων για τις δραστηριότητες, την εκπαίδευση, το επιτελούμενο έργο, την προσφορά, τις συνθήκες εργασίας και η άμεση επικοινωνία των πολιτών της Λάρισας με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι 10:00-13:00 τις παρακάτω ημέρες:

-Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

-Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

-Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

-Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

-Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Η είσοδος του κοινού και των Σχολικών Μονάδων, θα γίνεται από την Κεντρική πύλη του Στρατοπέδου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου).

Επιπλέον την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, προγραμματίζεται μουσική βραδιά στον χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με την συμμετοχή της γυναικείας χορωδίας InDONNAtion, εκλεκτών σολίστ καλλιτεχνών και της Στρατιωτικής Μουσικής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης όπως παρακάτω:

-19:45 Πέρας αφίξεως προσκεκλημένων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

-20:00 Χαιρετισμός από τον Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ

-20:05 Έναρξη Προγράμματος

-Χορωδία InDONNAtion

-Ομιλία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

-Λόχος Στρατιωτικής Μουσικής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ

-21:30 Πέρας Εκδήλωσης

Η μουσική εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κρατήσεις θέσεων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 241 099 3372 και 693 734 8272.