Συνέχεια στο σίριαλ της υπόθεσης με την αγνοούμενη μπαλαρίνα Εριέτα Κοντούλη, καθώς χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 67χρονου επιχειρηματία από τον Αλμυρό, που καταδικάστηκε ως ένοχος για τον θάνατο της 70χρονης καλλιτέχνιδας.

Πρωτόδικα ο επιχειρηματίας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του είχε επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών με αναστολή. Χθες στο δικαστήριο κατέθεσε μάρτυρας υπάλληλος της επιχείρησης του 67χρονου κατηγορούμενου, που φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι είχε δει δύο φορές την αγνοούμενη μπαλαρίνα. Ξενοδόχος της περιοχής φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι το χρονικό διάστημα 1967-1970 η αγνοούμενη είχε διαμείνει στο ξενοδοχείο του, μέχρι να αποκτήσει σπίτι.

Δικηγόρος από την Αθήνα που είχε η αγνοούμενη το 1989, φέρεται να κατέθεσε ότι ο αδερφός της καλλιτέχνιδας είχε ζητήσει με αίτησή του να τεθεί αυτή σε δικαστική συμπαράσταση, αίτηση, ωστόσο, που είχε απορριφθεί από το δικαστήριο. Επίσης φέρεται να κατέθεσε ότι μετά το δικαστήριο το 1995 η αγνοούμενη είχε διακόψει κάθε συνεργασία μαζί του. Επιπλέον, ανέφερε ότι είχε παραδώσει στον κατηγορούμενο επιχειρηματία τηλεφωνικούς αριθμούς και μια διεύθυνση φίλων της αγνοούμενης στη Γερμανία.

Επαγγελματίας που διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Βόλο, φέρεται να κατέθεσε ότι είχε δει την αγνοούμενη Κοντούλη μετά το 2002, ότι είχε επισκεφθεί το κατάστημά της και ότι την είχε συναντήσει σε μια κηδεία. Ακόμη κατέθεσε και ένας υπήκοος Λιβάνου, στον οποίο φέρεται να είχε κάνει πληρεξούσια η αγνοούμενη, προκειμένου να διαχειρίζεται την περιουσία της. Η σύζυγος του κατηγορούμενου επιχειρηματία φέρεται να κατέθεσε ότι είναι καλός σύζυγος και οικογενειάρχης.

Στην απολογία του ο 67χρονος επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ό,τι και πρωτόδικα, πως δηλαδή όλα όσα του επέρριψαν πρώην συνεργάτες του στη διαχείριση της περιουσίας της αγνοούμενης, για τον φόνο και την εξαφάνιση του πτώματος της 70χρονης, ήταν ψεύδη. Υποστήριξε ότι όλοι όσοι πλησίαζαν την αγνοούμενη μπαλαρίνα, το έκαναν γιατί ήθελαν να καρπωθούν μέρος της ακίνητης περιουσίας της.

Ακόμη φέρεται να είπε ότι η αξία των ακινήτων της 70χρονης ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή που παρουσιάζονταν στα συμβόλαια, ενώ ανέφερε πως δεν είχε ανάγκη την περιουσία της, καθώς ο ίδιος έχει μεγάλη προσωπική περιουσία.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, ενώ ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, δικηγόρος Βόλου κ. Αλ. Κατσιακιώρης επισήμανε μεταξύ άλλων, πως πρέπει να κριθεί ένοχος ο 67χρονος, όπως και πρωτόδικα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δικηγόρος Βόλου κ. Μιχ. Βασιλικός και Πειραιώς κ. Φακής τόνισαν ότι πρέπει να κριθεί αθώος, λόγω αμφιβολιών.

Τονίζεται ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι ξεχωριστή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς δεν υφίσταται πτώμα.

Η 70χρονη μπαλαρίνα αγνοείται από το 2002, ενώ μεγάλο μέρος της περιουσίας της εκποιήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό στο ΜΟΔ Λάρισας ο 67χρονος είχε καταδικαστεί κατά πλειοψηφία 4 προς 3 (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και ένας δικαστής) σε πρόσκαιρη κάθειρξη 15 ετών, ενώ και πάλι κατά πλειοψηφία, 5-2 αυτή τη φορά (μειοψήφησε η πρόεδρος και μια δικαστής) αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, μέχρι η υπόθεση να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Έτσι μετά την άσκηση έφεσης, είχε αφεθεί ελεύθερος. Το ΜΟΕ διέκοψε χθες για τις 7 Απριλίου, προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.

e-thessalia.gr