Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities), η οποία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή αυτής της ημερομηνίας συνδέεται με την υιοθέτηση του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης δήλωσε: "ως δημοτική Αρχή πιστεύουμε ακράδαντα στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το αποδεικνύουμε εμπράκτως καθημερινά σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε.
Η σημερινή μέρα δεν αποτελεί ημέρα μνήμης, αλλά και ημέρα υπευθύνης όλων μας για τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.
Είναι ημέρα υπενθύμισης όλων μας να γνωρίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή.
Οφείλουμε όλοι να εξασφαλίζουμε την καθημερινότητα αυτών των ατόμων, ώστε να έχουν καλύτερη και ευκολότερη διαβίωση.
Ως Δήμος Τεμπών, στηρίζουμε απόλυτα και τα άτομα με αναπηρία, δε τα περιθωριοποιούμε και στοχεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για να έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα".