Το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Λάρισας, με ανακοίνωση που εξέδωσε «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ,απαξίωσης και υποβάθμισης των πτυχίων τους.

Οι καλλιτεχνικές σχολές του Εθνικού θεάτρου ,του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας ,και της Κρατικής Ορχηστρικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.) βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται αποχή των σπουδαστών/τριών των δραματικών σχολών, Ωδείο Αθηνών, Αρχή Πράξη 7, Θέατρο τέχνης, Αγία Βαβάρα, Δήλος, Τεχνών 100, Πειραικός Σύνδεσμος, Θεοδοσιάδη, Βεάκη.

Τον δίκαιο αγώνα τους ,στηρίζουν με την παραίτησή τους 41 καθηγητές, της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το ΠΔ 85/2022 που υποβαθμίζει τις σπουδές, δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων στον εργασιακό τομέα και απαξιώνει τον κλάδο των παραστατικών τεχνών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβαθμίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα, υποβαθμίζει τις σπουδές τους και απαντά με ΜΑΤ και καταστολή. Το μέτωπο που έχουν συγκροτήσει τα σωματεία των καλλιτεχνών , μαζί με τους φοιτητές των αντίστοιχων σχολών, δίνει έναν όμορφο αγώνα αξιοπρέπειας, ήθους και δημοκρατίας.

Είμαστε όλοι μαζί τους! Οι άνθρωποι του πολιτισμού ,στέκονται όρθιοι και διεκδικούν,απέναντι σε μια εμμονική κυβέρνηση και σε μια υπουργό πολιτισμού που αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματά τους! Συντασσόμαστε, με τον αγώνα και τα αιτήματα των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο Πολιτισμός και η Τέχνη θα νικήσουν το σκοτάδι!»