Με όριο ανά δήµο τους τέσσερις αγροτικούς δρόµους, επιχειρώντας µε αυτόν τον τρόπο να αυξήσει τη διασπορά ώστε να απλωθεί σε όλη τη χώρα, ο θεσσαλός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας φέρνει πρόγραμμα αγροτικής οδοποιϊας ύψους 65 εκ ευρώ.

Η δηµοσίευση της πρόσκλησης αναµένεται την επόµενη εβδοµάδα µε αποδέκτες όλους τους δήµους της χώρας. Το σχέδιο είναι τα έργα οδοποιίας να γίνουν σε περιοχές εκτός σχεδίου και προβλέπουν τσιµεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση µε το κατώτατο χρηµατικό όριο να είναι στα 150.000 ευρώ και το ανώτατο 500.000, ενώ κατ’ εξαίρεση µπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. όταν αφορά μόνο έναν μεγάλο αγροτικό δρόµο.

Ένα επαρκές αγροτικό δίκτυο αποτελεί ζωτικό κοµµάτι της οικονοµίας μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Οι καλύτεροι αγροτικοί δρόµοι, εκτός απο την μεταφορά προϊόντων, µπορούν να βοηθήσουν και σε παράπλευρες ανάγκες, όπως είναι η καλύτερη και η γρηγορότερη πρόσβαση σε µία πυρκαγιά. Στη Θεσσαλία τα αιτήματα των δήμων για νέους αγροτικούς δρόμους είναι αρκετά και χρονίζουν.

Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr