Μείωση σε σύγκριση με το 2019 παρουσίασαν το 2021 τόσο ο αριθμός των ωφελουμένων κλειστής και ανοιχτής φροντίδας όσο και των απασχολούμενων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠΠ), σύμφωνα την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Στην έρευνα του έτους 2021 περιλήφθηκαν τα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών (ΚΚΠΠ). Το 2021 οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας ανήλθαν σε 55 έναντι 54.
Επιπλέον στα ΝΠΔΔ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων συγκαταλέγονται 3 ΝΠΔΔ με τα 10 παραρτήματα τους που είναι τα ακόλουθα: το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) με 6 παραρτήματα, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ) με 2 παραρτήματα και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) με επίσης 2 παραρτήματα.
Στα λοιπά ΝΠΔΔ, μείωση παρουσιάστηκε στους ωφελούμενους κλειστής φροντίδας ενώ αυξήθηκαν οι ωφελούμενοι ανοικτής φροντίδας και οι απασχολούμενοι.
H περιφέρεια Αττικής εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων και απασχολούμενων. Ακολουθούν η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και η περιφέρεια της Κρήτης.
Στην περιφέρεια Θεσσαλίας οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας είναι 5, με 334 ωφελούμενους και 218 απασχολούμενους.
Σημειώνεται ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν διαθέτει καμία μονάδα ΜΚΦ και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μόνο μία.
Η πιο πολυπληθής κατηγορία απασχολουμένων είναι το Λοιπό προσωπικό (διοικητικοί, τεχνικοί, προσωπικό σίτισης, φύλαξης κ.λπ.) και ακολουθούν το Ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και οι Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές).
Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από capital.gr)