Σε εξέλιξη βρίσκονται στα Φάρσαλα οι εργασίες για τη διαμόρφωση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου του Πύργου Καραμίχου και της βελτίωσης της προσβασιμότητας προς αυτόν.

Οι παρεμβάσεις που αφορούν το τμήμα από την οδό Β’ Συντάγματος Ιππικού έως τον Πύργο Καραμίχου, αφορούν έργο συνολικού κόστους 200.199,03 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην οδό Β’ Συντάγματος Ιππικού, από τη συμβολή της με την οδό Λαμίας μέχρι την περιοχή Κατράνα. Επίσης, τη δημιουργία κλίμακας επί της οδού Καλλιθέας η οποία θα διασυνδέει κάθετα την οδό Ριζιώτη με την οδό Βύρωνος.

Η οδός Βύρωνος θα μετατραπεί σε καλντερίμι από τη συμβολή της με την οδό Β. Συντάγματος Ιππικού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας, επί της συγκεκριμένης οδού θα κατασκευαστεί και δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. Θα πραγματοποιηθούν τέλος και εργασίες εξωτερικού φωτισμού του μνημείου του Πύργου Καραμίχου.

«Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας ανάδειξης του Πύργου Καραμίχου, που σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο Ψηφιακής Φωτογραφίας Νεότερης Τοπικής Ιστορίας, αλλά και ως χώρος πολιτισμού. Ένα έργο που εντάσσει τον Πύργο σε μια πολιτιστική διαδρομή που θα τον διασυνδέει άμεσα και με ασφάλεια με το κέντρο των Φαρσάλων, καθώς και με την περιοχή «Κατράνα» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.