Η Λάρισα στις 25 και 26 Ιουνίου 2024 θα ζήσει στους Ρυθμούς των χορών του κόσμου και της Ευρώπης. Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης Λάρισας - ΦΙΛΠΑ οργανώνει το 3Ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα με τη συμμετοχή  6 χωρών από όλο τον κόσμο και μας προσκαλεί σε  ένα αξέχαστο διήμερο ταξίδι πολιτισμικών εμπειριών και διασκέδασης με χορούς και μουσικές του κόσμου. Είναι η μεγαλύτερη Διεθνής εκδήλωση παραδοσιακού πολιτισμού που γίνεται στην πόλη μας. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στις 9:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Λάρισας θα εμφανιστούν χορευτικά από τη Χαβάη, τη Γεωργία, την Αίγυπτο, τη  Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα με το Σύλλογο ΦΙΛΠΑ, που θα παρουσιάσει χορούς από 4 περιοχές, την Κύθνο, την Καππαδοκία, την Κρήτη, και τη Μικρά Ασία. Μια πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου θα συμμετέχουν 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, ήχοι, ρυθμικές κινήσεις, εξωτικά κουστούμια  συνεπαίρνουν το θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας στις γωνιές του πλανήτη, σε μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών σε μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών.

Την προηγούμενη ημέρα την Τρίτη 25 Ιουνίου (1η ημέρα) θα γίνει η έναρξη του φεστιβάλ με παρέλαση των χορευτικών στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν χορευτικά οι ομάδες και μετά θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου θα ακολουθήσει μία παγκόσμια γιορτή Ελλήνων και ξένων χορευτών Ένα παγκόσμιο γλέντι όπου όλοι οι χορευτές από τον κόσμο μαζί με τους θεατές θα μάθουν χορούς και θα διασκεδάσουν με τις ορχήστρες των χωρών σε ένα κλίμα πολιτισμικής ένωσης, ανταλλαγής, φιλίας και συναδέλφωσης. Την ελληνική αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ θα συνοδέψει παραδοσιακή ορχήστρα που θα κορυφώσει το γλέντι και θα κλείσει τη γιορτή.

Στις 26 Ιουνίου 2024 (2η ημέρα) θα γίνει παρέλαση των χορευτικών σε άλλα κεντρικά σημεία της Λάρισας και ύστερα οι χορευτικές ομάδες θα καταλήξουν στο Κηποθέατρο όπου θα ακολουθήσει μια μεγαλειώδης παράσταση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων. Το θέαμα θα είναι μοναδικό αφού η κάθε χώρα θα παρουσιάσει τους πιο εντυπωσιακούς της χορούς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Την οργάνωση έχουν ο Γιώργος και Άλκης Τσιπλακούλης και η Ιωάννα Τσελεπίδου.