Στην εποχή της απιστίας, των εφήμερων σχέσεων και του ψέματος, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ανοίξεις την καρδιά σου και όλο και πιο εύκολο να πληγωθείς. Οι σχέσεις απαιτούν χρόνο και ενέργεια και κανείς δεν θέλει να συνειδητοποιήσει μία μέρα ότι έχει σπαταλήσει τον καιρό του σε μία σχέση χωρίς έρωτα.

Πώς όμως μπορείς να ξέρεις στα σίγουρα ότι ένας άνδρας είναι πραγματικά ερωτευμένος μαζί σου; Υπάρχουν ορισμένα σημάδια. Οι άνδρες που είναι ερωτευμένοι, επιδεικνύουν ασυνείδητα 7 χαρακτηριστικές συμπεριφορές.

7 συμπεριφορές που έχουν οι άνδρες όταν ερωτεύονται βαθιά

  • Θυμάται λεπτομέρειες
  • Σας ακούει με ενδιαφέρον
  • Είναι υπομονετικός μαζί σας
  • Είναι τρυφερός
  • Σας θέλει μαζί στα χόμπι και τις ασχολίες του
  • Γίνεται ευάλωτος
  • Σας υποστηρίζει

Θυμάται λεπτομέρειες

Όταν δεν μας ενδιαφέρει ένα άτομο, είναι αδύνατον να συγκρατήσουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια μας έχει πει.

Όταν όμως ένας άνδρας είναι τρελά ερωτευμένος θα προσέχει κάθε τι που λέτε. Είτε του περιγράφετε πώς πίνετε τον πρωινό καφέ σας, είτε του λέτε για ένα τυχαίο περιστατικό που έγινε πρόσφατα, εκείνος θα θυμάται όλες τις λεπτομέρειες.

Η ένταση της έλξης που νιώθει, τον κατευθύνει ασυνείδητα προς το μέρος σας, επειδή τον ενδιαφέρετε συναισθηματικά και επειδή η χαρά ή η άνεσή σας είναι για εκείνον προτεραιότητα.

Σας ακούει με ενδιαφέρον

Για έναν ερωτευμένο άνδρα, το να σας ακούει δεν είναι απλώς ζήτημα ευγένειας, αλλά ο τρόπος του να αφουγκραστεί και να καταλάβει τα συναισθήματά σας και εσάς την ίδια.

Για τον λόγο αυτό, θα προσπαθεί να καταλάβει τι θέλετε, ακόμη και από τα συμφραζόμενα. Είναι γνωστό ότι πολλοί άνδρες ακούνε με μόνο σκοπό να απαντήσουν. Οι ερωτευμένοι ακούνε με σκοπό να μάθουν για εσάς και να σας κάνουν να νιώσετε ότι αξίζετε.

Δεν το κάνουν για να αποδείξουν τίποτα αλλά, ασυνείδητα, ένας άντρας ερωτευμένος ενδιαφέρεται ουσιαστικά να μάθει τι σας απασχολεί ακόμη και αν αυτό που λέτε δεν τον αφορά προσωπικά.

Είναι υπομονετικός μαζί σας

Ένας άντρας που έχει αισθήματα για μία γυναίκα και θέλει να είναι μαζί της, δείχνει υπομονή με τις ιδιορρυθμίες της, με τις αποφάσεις της και είναι υπομονετικός στα δύσκολα. Η υπομονή είναι μία ασυνείδητη επίδειξη της βαθιάς αγάπης και του σεβασμού του για τη γυναίκα.

Θα την κατανοεί, θα περιμένει και θα της δίνει τον χώρο και τον χρόνο που έχει ανάγκη. Ο άνδρας που είναι ερωτευμένος θα θέλει να είναι σίγουρος για την ευτυχία της γυναίκας του, χωρίς να την πιέζει να πάρει αποφάσεις ή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του. Η υπομονή του είναι ο τρόπος με τον οποίον λέει «θα είμαι δίπλα σου, θα σέβομαι τον χρόνο σου, δεν θα σε πιέζω».

Είναι τρυφερός

Η σωματική επαφή, το κράτημα των χεριών, οι αγκαλιές, τα φιλιά, είναι ο ασυνείδητος τρόπος με τον οποίο οι άνδρες εκφράζουν την έλξη τους. Είναι ο τρόπος τους να σας ομολογήσουν ότι είναι τρελά ερωτευμένοι μαζί σας.

Αυτή η μορφή στοργής δείχνει τρυφερότητα, επιβεβαίωση, και τη σωματική εγγύτητα που ενισχύει τον ερωτικό και συντροφικό δεσμό σας. Αν ένας άνδρας είναι ερωτευμένος μαζί σας, η σωματική επαφή θα είναι πολύ αυθόρμητη, θα μπορεί να διαβάζει τα μη λεκτικά στοιχεία της επικοινωνίας και να ανταποκρίνεται σ’ αυτά.  Όλοι επιζητούμε την αγάπη και τη σύνδεση.

Η σωματική επαφή είναι ένας τρόπος να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη μας και, για τον λόγο αυτό, οι άνδρες μπορούν να δημιουργούν μία αίσθηση οικειότητας και εγγύτητας μέσω της σωματικής επαφής. Να θυμάστε βέβαια, ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και ότι δεν είναι όλοι οι άνδρες άνετοι με την δημόσια επίδειξη τρυφερότητας.

Σας θέλει μαζί στα χόμπι και τις ασχολίες του 

Τα χόμπι είναι προσωπικές επιλογές που εκφράζουν τον τρόπο που θέλουμε να ξεφεύγουμε και να χαλαρώνουμε. Ένας άνδρας που είναι ερωτευμένος μαζί σας, θα σας εντάξει στο πρόγραμμά του. Ένας ερωτευμένος άνδρας δεν θα αρκεστεί να περάσει τον χρόνο του μαζί σας. Θα σας βάλει στον κόσμο του και θα μοιραστεί μαζί σας βασικά κομμάτια της ταυτότητάς του.

Θα σας προσκαλέσει να δοκιμάσετε τα χόμπι και τις δραστηριότητές του, δείχνοντάς σας ότι επιθυμεί μία βαθύτερη και ουσιαστικότερη σύνδεση μαζί σας.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να σας λέει ότι θέλει να γίνετε μέρος των πραγμάτων που του δίνουν χαρά. Δεν είναι πάντα εύκολο να εξηγείς σε κάποιον τα ενδιαφέροντά σου, αφού μπορεί να υπάρχει ο φόβος της κριτικής ή της αδιαφορίας.

Όταν λοιπόν ένας άντρας σας βάζει στον κόσμο των ενδιαφερόντων και των χόμπι του, αυτό σημαίνει ότι ασυνείδητα έχει αρχίσει να αισθάνεται άνετα, φυσικά μαζί σας.

Γίνεται ευάλωτος

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι άνδρες, δεν εκθέτουν τις αδυναμίες τους, δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, από ένα ένστικτο προστασίας που έχουν. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν κάποιος είναι ευάλωτος.

Όταν γίνεται ευάλωτος, ένας άνδρας ανοίγεται και εκφράζει τους φόβους, τα όνειρα, μοιράζεται το παρελθόν, μιλά για τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές του. Με το να είναι ευάλωτος, ένας άνδρας εκθέτει τον εαυτό του σε πιθανό κίνδυνο ή κρίση.

Για τον ερωτευμένο άνδρα όμως, το ένστικτο της αυτοπροστασίας έρχεται δεύτερο, προκειμένου να ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο και την εγγύτητά του μαζί σας. Ασυνείδητα, θα ανοίγεται και να εκφράζεται, έστω και αν το κάνει σταδιακά.

Η ευαλωτότητα ενός άνδρα είναι ο τρόπος του να σας πει «εμπιστεύομαι τον αληθινό εαυτό μου μαζί σου». Η ικανότητά του να είναι ευάλωτος θα οδηγήσει τη σχέση σε διαφορετικό επίπεδο εγγύτητας που είναι αδύνατον να φτάσουν ποτέ οι επιφανειακές σχέσεις.

Σας υποστηρίζει

Είτε πρόκειται για τα κιλά που θέλετε να χάσετε, για την προαγωγή που θέλετε να πάρετε ή για το όνειρο που θέλετε να πραγματοποιήσετε, ο άνδρας που είναι ερωτευμένος μαζί σας, πάντα θα στηρίζει τους στόχους σας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η στήριξή του μπορεί να έχει διάφορες μορφές, άλλες φορές θα εκφράζεται στα μικρά και άλλες στα μεγάλα. Μπορεί να σας κάνει μία μικρή έκπληξη, ετοιμάζοντάς σας μία γιορτή για μία επιτυχία σας. Όταν μιλάτε για τους στόχους σας, ο άνδρας που είναι ερωτευμένος μαζί σας, σας ακούει με αληθινό ενδιαφέρον και θα σας δίνει συμβουλές, ή απλώς θα καταλαβαίνετε ότι χαίρεται με τις επιτυχίες σας.

Ο άνδρας που είναι ερωτευμένος θεωρεί τα όνειρα, τους στόχους και τις προκλήσεις της γυναίκας του, το ίδιο σημαντικά με τα δικά του. Η βαθιά συναισθηματική επένδυση, του δημιουργεί την αυθόρμητη επιθυμία να ενθαρρύνει, να εμψυχώνει τη γυναίκα που τον ενδιαφέρει με κάθε δυνατό τρόπο.

Να είστε προτεραιότητα του

Μην θεωρείτε δεδομένο τον σύντροφό σας αν έχει κάποια ή πολλές από τις παραπάνω συμπεριφορές. Είναι σημαντικό να βρείτε έναν πιστό άνδρα, για τον οποίον θα είστε προτεραιότητα, ο οποίος μπορεί να εκφράζεται, να σας φροντίζει και μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας.

Αν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας είναι ερωτευμένος μαζί σας και σας στηρίζει, εκτιμήστε τον και, μην ξεχνάτε να του ανταποδίδετε τα όμορφα συναισθήματα.

Πηγή: enikos.gr