Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι μία γυναίκα σε όλη σχεδόν την περίοδο της εγκυμοσύνης της έχει λιγούρες και όρεξη να φάει ακόμη και τροφές που πριν δεν έτρωγε! Σίγουρα πρέπει να προσέξει τη διατροφή της για να μην πάρει πολλά κιλά τόσο για την ίδια όσο και για το έμβρυο. Έρευνα που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας αποκάλυψε την τροφή εκείνη που τρώει μία έγκυος και την παχαίνει πολύ! Το σίγουρο είναι ότι δεν πάει το μυαλό σας καθώς είναι από τις πιο υγιεινές τροφές. Ποια είναι; Τα ψάρια! Σύμφωνα με τους ειδικούς αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν παχύσαρκα παιδιά, προκαλεί στις έγκυες γυναίκες η κατανάλωση πολλών ψαριών, πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη, όσες γυναίκες έτρωγαν πολύ ψάρι, γέννησαν παιδιά με μεγαλύτερο δείκτη σωματικής μάζας (αναλογία βάρους προς ύψος), σε σχέση με όσες έτρωγαν λίγο ψάρι. Επίσης, όσες κατανάλωναν πολλά ψάρια κατά την εγκυμοσύνη, τα παιδιά τους -τα κορίτσια περισσότερο από ό,τι τα αγόρια- αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη. Ένας από τους πιθανούς, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες είναι το γεγονός ότι τα ψάρια είναι μολυσμένα με τοξικές χημικές ουσίες από το περιβάλλον, οι οποίες μπορεί να διαταράσσουν τον μεταβολισμό των παιδιών, πράγμα όμως που δεν είναι παρά μια υπόθεση προς το παρόν.