Στο πλαίσιο των δράσεων που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δραστηριότητα Flying Fox (Εναέρια κεκλιμένη κατάβαση) στη Γορίτσα.

Στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στις παρυφές της Γορίτσας οι μικροί φίλοι του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τους γονείς τους απόλαυσαν ένα κυριακάτικο πρωϊνό και γνώρισαν την εναέρια κατάβαση.

Η τεχνική Flying Fox είναι απόλυτα ασφαλής για όλες τις ηλικίες όταν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις όπως φρόντισαν γι’αυτό  οι εθελοντές της Λέσχης.

Τα παιδιά που δοκίμασαν στην αρχή ήταν διστακτικά αλλά όταν αποφάσισαν να το τολμήσουν το χαμόγελο και τα γέλια ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στα πρόσωπα τους και δήλωσαν ενθουσιασμένα ζητώντας να το δοκιμάσουν ξανά.

Το Flying Foxείναι μια δοκιμασμένη τεχνική. Αυτός που το δοκιμάζει είναι δεμένος με ειδικούς ιμάντες και σκοινιά σε ένα μηχανισμό με τροχαλία και καθώς ξεκινά, κάνοντας το μεγάλο άλμα στο κενό είναι ουσιαστικά σαν να πετάει, εξού και η ονομασία Flying Fox, δηλαδή Ιπτάμενη Αλεπού.

Στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει μήκος 85 μέτρων και η θέα από την έναρξη του είναι εκπληκτική.

Στους γονείς και στα παιδιά στο τέλος δόθηκαν αναψυκτικά προσφορά της Βιομηχανίας ΈΨΑ και αλμυρά σνακ.

Στόχος των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των οικογενειών των στρατιωτικών και ήταν η πρώτη από αυτές που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς το ενδιαφέρον για να δοκιμάσουν το FlyingFox είναι πολύ μεγάλo.