Μια νεαρή ταλαντούχο δημιουργό, την Αγγελική Πηλίγκου, φιλοξενεί από την προσεχή Πέμπτη και μέχρι τα τέλη Μαϊου ο πολυχώρος Wisedog, που βρίσκεται στην οδό Σκυλοσόφου, στην περιοχή Αγίου Αχιλλείου, στη Λάρισα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Το Wisedog με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της νέας και πολλά υποσχόμενης καλλιτέχνη Αγγελικής Πηλίγκου με τίτλο “Rats in the Walls".

Μέσα από μία σειρά πορτρέτων ζωγραφισμένων με ακρυλικά πάνω σε καμβά, επιχειρεί να ξεκινήσει μία εξερεύνηση του αθώου και του γκροτέσκο μέσω δυνατών συναισθημάτων και με έντονο το στοιχείο της αποξένωσης. Η διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού της, και εν γένει της ανθρωπότητας, αποτυπώνεται με τρόπο μοναδικό στα ανθρώπινα βλέμματα λειτουργώντας ως απαρχή ενός εσωτερικού διαλόγου σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Βλέμματα αιχμηρά, βλέμματα δυνατά οπού νιώθεις την ένταση τους πάνω σου, σου μεταφέρουν ανησυχίες και θέτουν ερωτήματα.

Η Αγγελική Πηλίγκου σπούδασε αρχιτεκτονική το 2005-2013 στο Δ.Π.Θ. Παράλληλα την ίδια περίοδο ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά και με τη ζωγραφική. Συνέχισε την πορεία της στη Δανία, και συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη, μαθητεύοντας στο πλευρό τοπικών καλλιτεχνών πάνω στη ζωγραφική και τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις. Δούλεψε ως assistant curator σε μια σειρά από εκθέσεις όπου ήρθε σε επαφή με γνωστούς διεθνείς καλλιτέχνες και τη δουλειά τους. Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτό το εικαστικό περιβάλλον, κατάφερε να αναπτύξει έναν προσωπικό τρόπο έκφρασης μέρος του οποίου θα παρουσιάσει στην πρώτη της ατομική έκθεση “Rats in the Walls". 

Διάρκεια έκθεσης 4 Μαΐου - 29 Μάϊου

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 11πμ - 11μμ

Τα έργα διατίθενται προς πώληση

Είσοδος Ελεύθερη"

Instagram : @dipsasmenopsari

Facebook event : https://www.facebook.com/events/244953825980505/