Εφικτή χαρακτήρισε την εθνική ανάκαμψη με δηλώσεις του από τη Λάρισα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε παράλληλα ως σωστή επιλογή για τον κ. Τσίπρα τις εκλογές. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε σε εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Θεσμική εκτροπή και οικονομικό αδιέξοδο. Οι προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης», μαζί με τον πρόεδρο του ΘΕΣ ΓΑΛΑ Θανάση Βακάλη και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.
Όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος «υπάρχουν μέσα στη χώρα ενδογενείς δυνάμεις οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για εθνική ανάκαμψη, αλλά δυστυχώς εγκλωβίζονται στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση, στον συσχετισμό δυνάμεων που διαμορφώθηκε από τον Ιανουάριο του 2015».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ακόμη τις εκλογές ως «σωστή επιλογή για τον κ. Τσίπρα, αν είχε αίσθηση του εθνικού συμφέροντος και αν είχε μια μέριμνα κάπως διορατική για την παράταξή του. Διότι η παραμονή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία είναι ο πιο δυσμενής παράγοντας όχι μόνο για τους θεσμούς αλλά και για την οικονομία. Η αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος, είναι βασική προϋπόθεση για να μπορούμε να ασχοληθούμε όλοι μαζί, ενωμένοι, και κυρίως οι αυθεντικές δυνάμεις που έχει η κοινωνία, που έχει η οικονομία, με την εθνική ανάκαμψη».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της ένωσης όλων των πολιτικών δυνάμεων όπως το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατικής Παράταξης και των διάφορων κεντροαριστερών σχημάτων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή δυναμική και αξιοπιστία. «Εμείς κουβαλήσαμε το βάρος της δύσκολης στρατηγικής, οι άλλοι σταδιακά προσχώρησαν στις δικές μας απόψεις, οι απόψεις μας δικαιώνονται εκ των πραγμάτων», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «ενώ η χώρα χρειάζεται κινητοποίηση των δημιουργικών της δυνάμεων, χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, μια στρατηγική, αυτό όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά γίνονται κινήσεις άτσαλες και τελικά βλαπτικές και για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία».
Τέλος για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης που διαμόρφωσε συνθήκες πολιτικής παρακμής, οι οποίες επηρεάζουν την καρδιά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και τους θεσμούς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του «Ποταμιού» Κ. Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Π. Γούλας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πλήθος κόσμου.
ert.gr