Το μήνυμα ότι «η ΝΔ είναι κόμμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού», έστειλε από τη Λάρισα ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής ΝΟΔΕ η οποία είχε έντονο προεκλογικό περιεχόμενο.
Ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στα στελέχη και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης σημείωσε ότι «οι αρχές και οι αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού με τον άνθρωπο είναι ο συνδετικός κρίκος με την ΝΔ» και συμπλήρωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το κόμμα της ευκαιρίας».
Μιλώντας για τις πορεία του κόμματος στις εκλογικές διαδικασίες του επόμενου διαστήματος ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν την μάχη των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν οι υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ θα πρέπει να είναι πρώτοι και να εκλεγούν».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πορεία των άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ - όπως είπε - αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκαν, διότι συνεκτικός τους κρίκος ήταν μόνο οι πελατειακές σχέσεις και όχι οι αρχές και οι αξίες τους».
«Όλοι αυτοί είδαν ότι οι πελατειακές τους σχέσεις δεν εξυπηρετούνται πλέον και πήγαν στην σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι δικές τους πελατειακές σχέσεις» τόνισε.
Ειδική αναφορά έκανε επίσης ο κ. Μεϊμαράκης στη διαφωνία της ΝΔ σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος στο άρθρο 3, υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ είναι το μόνο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα το οποίο σέβεται τις άλλες θρησκείες και πιστεύει στην ανεξιθρησκία».
«Δεν απορρίπτουμε τις άλλες θρησκείες. Αντιθέτως πιστεύουμε στην ανεξιθρησκία και τιμούμε τις άλλες θρησκείες. Αλλά προσέξτε. Τα κείμενα της Χριστιανικής διδασκαλίας είναι ο βασικός πυρήνας της πολιτικής μας σκέψης και του φιλελευθερισμού για τον άνθρωπο. Εκεί συναντάμε εκφράσεις αλληλεγγύης, αλλά και της αγάπης προς τον αδύναμο, Εκεί δεν συναντάμε λόγια μίσους, διχόνοιας και διχασμού. Αυτά τα κείμενα είναι πυλώνας του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, γι' αυτό και δεν θα επιτρέψουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος στο άρθρο 3 το οποίο αναφέρεται στην συγκεκριμένη θρησκεία» είπε.
Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του έστειλε και το μήνυμα ότι στην Ν.Δ υπάρχει εσωκομματική ενότητα, λέγοντας ότι «διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι υπάρχει διχασμός στην Νέα Δημοκρατία».

Ηλίας Σκυλλάκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)