Η Λέσχη Ανάγνωσης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας ξεκίνησε επιτυχώς τη λειτουργία της για τη χρονιά 2018-2019 υποδεχόμενη με χαρά έναν αξιόλογο αριθμό νέων μελών.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το πληθωρικό έργο ενός από τους δημοφιλέστερους Έλληνες πεζογράφους του προηγούμενου αιώνα, του Μ. Καραγάτση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τη συζήτηση σχεδόν μονοπώλησε η εμβληματική τριλογία του υπό τον τίτλο «Εγκλιματισμός κάτω από το Φοίβο» («Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν», «Η μεγάλη Χίμαιρα», «Γιούγκερμαν»).

Τα μέλη της Λέσχης απόλαυσαν και σχολίασαν στοιχεία της γραφής του Καραγάτση όπως τις καταπληκτικές περιγραφές, την αφηγηματική καταβύθιση στους τρικυμιώδεις ψυχισμούς των μυθιστορηματικών χαρακτήρων και το σαρκαστικό, γνήσια καραγατσικό χιούμορ.
Επόμενος σταθμός της Λέσχης Ανάγνωσης θα είναι το έργο ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ (1860-1904). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. (Πολυχώρος Ενεργών Πολιτών Λάρισας, Λ. Κατσώνη 37).
Κατάλογο μεταφρασμένων στα ελληνικά βιβλίων του ΑντόνΤσέχοφ μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.biblionet.gr/author/747/Chekhov,_Anton_Pavlovich,_1860-1904.