Στην τουρκική προκλητικότητα και στην μηδενική αντίδραση από την πλευρά της παγκόσμιας κοινότητας αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

“Η διεθνής κοινότητα κάθεται και τους χαϊδεύει”, τόνισε ο κ. Ιερώνυμος που τέλεσε τη θεία λειτουργία για την εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου και πρόσθεσε πως “δεν καταλαβαίνει δυστυχώς τι γίνεται στις μέρες μας με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή έχει έναν ολόκληρο στρατό εισβολής σε αρκετές χώρες του ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα απλά κάθεται την κοιτάζει και σιωπά”.

Από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Προφήτου Ηλιού στη Λάρισα ο κ. Ιερώνυμος θέλοντας να πάρει θέση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επεσήμανε πως “με τις κινήσεις αυτές κάποιοι ονειρεύονται ένα ουσιαστικό πισωγύρισμα, μια οπισθοδρόμηση και μια κατρακύλα στις σκοτεινότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας” και συμπλήρωσε πως “ονειρεύονται μια αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην χειρότερή της όμως μορφή”.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης παίρνοντας αφορμή από τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων, σημείωσε πως “θα μπορούσαν να συνεργαστούν με εμάς και να αποτελέσουν ένα ουσιαστικό παράγοντα εξέλιξης προς τα εμπρός.

Να συναποτελέσουν ένα μέλος του πολιτισμένου κόσμου”, ενώ έκλεισε λέγοντας πως “δυστυχώς όμως αυτοί επιλέγουν να είναι εκτός αφού το μόνο που κάνουν είναι να διώκουν και να κρύβονται”.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Αναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)