Μετά τις καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας Λάρισας σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων, η επιχείρηση εστίασης που είχε απολύσει δύο φοιτητές επειδή αρνούνταν να το επιστρέψουν πήρε πίσω τις απολύσεις και ήδη τα δυο παιδιά εργάζονται και πάλι.
Οι δύο φοιτητές είχαν καταγγείλει πριν από λίγες μέρες ότι απολύθηκαν επειδή αρνούνταν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των ιδιοκτητών να επιστρέψουν το δώρο χριστούγεννων που νομότυπα είχε κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Οι εργοδότες, μετά και τον ντόρο που έγινε με τη δημοσιοποίηση του περισταστικού, προχώρησαν σε επαναπρόσληψη των δυο φοοιτητών, οι οποίοι ενημέρωσαν για την εξέλιξη την Επιθεώρηση Εργασίας.
Μένει το τυπικό του θέματος, δηλαδή εφόσον υπήρξε επαναπρόσληψή τους με νέες συμβάσεις αυτό να δηλωθεί και με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις στην Επιθεώρηση ότι η εργασιακή διαφορά επιλύθηκε.
Στο μεταξύ, στην άλλη περίπτωση με κατάστημα πώλησης και διανομής καφέ, φαίνεται ότι, μετά τη δημοσιοποίηση και αυτής της περίπτωσης από τα ΜΜΕ όπως την γνωστοποίησε το ΕΚΝΛ, οι απειλές για απόλυση διανομέων αν δεν επιστρέψουν το δώρο έπαψαν, τουλάχιστον προς το παρόν…
ert.gr