Ποσό ύψους 7.600 δολ. συγκέντρωσε η ελληνική Startup Ladd//Roller μέσω της παγκόσμιας online ψηφοφορίας του κοινού στο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture, που χρηματοδοτεί με 1 εκατ. δολ. την επόμενη γενιά Startups που στοχεύουν και στο επιχειρηματικό αλλά και στo κοινωνικό έργο. Η Ladd//roller συγκέντρωσε 4.820 ψήφους, που την έφεραν στην 9η θέση στην κατάταξη της παγκόσμιας ψηφοφορίας ανάμεσα σε 30 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας μια ακόμη επιτυχία λίγο πριν το μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Los Angeles.
Όπως προβλέπει η διαδικασία του Chivas Venture, 30 από τις πιο δυναμικές Startups παγκοσμίως διαγωνίστηκαν για ένα μερίδιο επί των αρχικών $250.000 της χρηματοδότησης μέσω ψηφοφορίας κοινού  που είχε διάρκεια 5 εβδομάδων. Στην ψηφοφορία συμμετείχε η ελληνική Ladd//roller, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου ορθοστάτησης, που στόχο έχει να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να σταθούν όρθιοι. Ο Μάριος – Έρμης Πετρωτός από τη Λάρισα,  συνιδρυτής μαζί με τον αδερφό του, της Ladd//roller είπε: «Μέσω του διαγωνισμού Chivas Venture, που δίνει έμφαση και προτεραιότητα σε επιχειρήσεις με διακριτό κοινωνικό αντίκτυπο, θα ενισχυθεί η δυνατότητά μας να προβάλουμε το πρωτοποριακό μας αναπηρικό αμαξίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι η επίλυση των καθημερινών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να συντελέσουμε στη σαφή βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων συνανθρώπων μας».
Το μεγαλύτερο μερίδιο χρηματοδότησης μέσω της παγκόσμιας online ψηφοφορίας, ύψους $53.824, έλαβε η Startup WeaRobot από το Μεξικό, η οποία δημιουργεί εξειδικευμένους ρομποτικούς σκελετούς για την υποστήριξη όσων υποφέρουν από μυϊκά περιοριστικές ασθένειες.
Η αρχική χρηματοδότηση έχει παράσχει πολλές ευκαιρίες στους φιναλίστ του Chivas Venture: Ο φιναλίστ iDrop Water από την Νότια Αφρική έχει ήδη καταφέρει και προσφέρει αειφόρο, καθαρό νερό σε 3.500 μαθητές χάρη στη χρηματοδότηση του Chivas Venture που έχει λάβει μέχρι στιγμής.
Οι  Start-ups που θα κερδίσουν τα υπόλοιπα $750.000 του κεφαλαίου του $1 εκατ. του Chivas Regal, θα επιλεχθούν στον τελικό του Chivas Venture στο Λος Άντζελες στις 13 Ιουλίου. Ακολουθώντας μια σειρά από προημιτελικές και ημιτελικές φάσεις παρουσιάσεων που θα μειώσουν τους φιναλίστ από τριάντα σε πέντε, οι φιναλίστ θα έχουν μόλις πέντε λεπτά ο καθένας, για να εντυπωσιάσουν μια επιτροπή κριτών ζωντανά,  μπροστά στο κοινό.
To Chivas Venture, διανύει την τρίτη χρονιά του και έχει μέχρι σήμερα λάβει περίπου 6.000 αιτήσεις από τις έξι ηπείρους, από startups που χρησιμοποιούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.