Από άνδρες της αστυνομίας Λάρισας προσήχθησαν χθες βράδυ τέσσερα στελέχη της ΚΝΕ την ώρα που κολλούσαν αφίσες και έγραφαν συνθήματα σε τοίχους για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 της ΚΝΕ, με αφορμή το φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή που πρόκειται να γίνει στη Λάρισα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.
«Πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές μπροστά, που αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την κατρακύλα της κυβέρνησης. Ο λαός της πόλης μας πρέπει να καταδικάσει στην συνείδηση του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια» ήταν η άμεση αντίδραση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ που κατήγγειλε την προσαγωγή, σύλληψη και ολονύκτια κράτηση των 4 στελεχών της.
Συνάδελφοι και φίλοι των πρασαχθέντων συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ και παρέμειναν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας σε ένδειξη συμπαράστασης εκφράζοντας την αντίδρασή τους στη σύλληψη των συντρόφων τους.
Σήμερα από το πρωί έξω από τα δικαστήρια όπου πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες φωνάζοντας συνθήματα για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ert.gr