Με τους τρεις Λαρισαίους μαθητές που διακρίθηκαν κατακτώντας μετάλλια στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Θανάση Παπαλέξη (Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου) και Βάιο Κακαέ (Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη) που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο και το  μαθητή της Γ’ Λυκείου Γιάννη  Μπέλλο (14ο Λύκειο Λάρισας) που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απευθυνόμενος προς τους διακριθέντες μαθητές, τους συνεχάρη για τη σημαντική διάκριση που έλαβαν και τους ευχήθηκε να έχουν συνεχείς επιτυχίες και μετέπειτα στη ζωή τους. Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε τη γνώση ως δύναμη, καθώς σημείωσε ότι οι γνώσεις που αποκτούν είναι το πολυτιμότερο εφόδιο και για τη μετέπειτα ζωή και σταδιοδρομία τους οι οποίες δρουν συσσωρευτικά. Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε για το διαγωνισμό και τη βαρύνουσα σημασία που αποκτά η διάκριση αυτή των μαθητών διότι η Λάρισα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των επαρχιακών πόλεων της χώρας για το 2019.
Οι τρείς μαθητές συνοδευόταν από τα στελέχη της Μαθηματικής Εταιρείας Λάρισας Κ. Καραμπάτσα, Σωτ. Τερζόπουλο, Ν. Ζέρβα και το δημοτικό σύμβουλο Χρ. Αγορίτσα.Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας το οποίο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Λάρισα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.