Μία βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες… μας υπόσχεται να περάσουμε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ.

Η γνωστή υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου και το σύνολο VolTempo, ενώνουν τις δυνάμεις τους και με αφετηρία το έργο της Γαλλίδας συγγραφέως Genevieve De Corbie “Χαρούμενα - χαρούμενα Χριστούγεννα”, μας ταξιδεύουν μουσικά σε έναν  κόσμο γεμάτο συγκινήσεις . 

Μιούζικαλ και κινηματογραφικές επιτυχίες θα δημιουργήσουν ένα σκηνικό όπου η επίδραση ρομαντικών μελωδιών και η αναπόληση νεανικών στιγμών, μας φέρνουν εκεί που συναντιέται η μοναξιά και ο απολογισμός της τρίτης ηλικίας, με την ανέλπιστη ευτυχία και τη λύτρωση…

Τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή της Edith Piaf, της  Doris Day και της Ella Fitzgerald, αλλά και οργανικά κομμάτια των Silvestri, Piovani, Handel, Livingston και Giraud, δένουν αρμονικά με τη μαγική φωνή της Σύλβιας Τσιμπανάκου και τη μουσική των VolTempo.

Η Σύλβια Τσιμπανάκου γεννήθηκε στο Βόλο και από 15 ετών μελέτησε φωνητική και μελόδραμα με τη διακεκριμένη σολίστ της ΕΛΣ Ιουλία Τρούσσα. Σε ηλικία 18 ετών βραβεύτηκε με την υποτροφία "Μαρία Κάλλας", συνεχίζοντας τις σπουδές της στο Λονδίνο υπό την καθοδήγηση των Johanna Peters και Vera Rosa. Φοίτησε με υποτροφία στο Guildhall School of Music and Drama καθώς επίσης και στη Royal Music Academy of London. Κατά τη διαμονή της στο  εξωτερικό συμμετείχε σε διαγωνισμούς, ρεσιτάλ, gala, διεθνή φεστιβάλ, παραγωγές όπερας όπου συνεργάστηκε με μεγάλες ορχήστρες και μέχρι σήμερα εμφανίζεται ως σολίστ σε θέατρα του εξωτερικού.

Παράλληλα είναι καθηγήτρια Μονωδίας και Σύγχρονου τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου,διευθύντρια της παιδικής χορωδίας του ΔΩΒ και δημιουργός του φωνητικού συνόλου Voice & Voices.

Οι «VolTempo» είναι μία νέα ορχήστρα με χαρακτηριστικό ήχο, βασισμένη στα φυσικά όργανα και αποτελούμενη από Βολιώτες και Λαρισαίους μουσικούς, με πολύχρονη  καλλιτεχνική προσφορά στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας.

Έχοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικού ρεπερτορίου, με ιδιαίτερη προτίμηση στη μουσική κινηματογράφου, μεταφέρουν το κοινό τους σε ιδιαίτερα μελωδικά και αξέχαστα μονοπάτια.

Παίζουν: Στέλιος Κοτρώτσιος- κλαρινέτο/ σαξόφωνο, Φρόσω Γαρδικλή- πιάνο, Έφη Χατζή- κιθάρα, Νάνση Χατζή- κοντραμπάσο, Θάνος Κυρίδης- κρουστά.

Έκτακτη συμμετοχή: Δέσποινα Λουκίδου- βιολοντσέλο. 

Στο ρόλο της αφηγήτριας η Ελένη Ιωαννίδου.

Μία βραδιά που πρέπει να απολαύσει το κοινό της πόλης, αναμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα. 

Γενική είσοδος: 5 €