Σε ακόμη μια κινητοποίηση προχώρησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας, ζητώντας να μην καταργηθεί το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος, στις Λυκειακές τάξεις της κοινότητας, στην ιστορική Οικονόμειο Σχολή.

Νωρίτερα, έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης.

Τσαριτσάνη Λάρισας: Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του Λυκείου

«Παρότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει ακόμη το τμήμα που αριθμεί 4 μαθητές, προκαλώντας αναστάτωση. Αν δεν εγκριθεί το τμήμα θα ανατραπεί ο σχεδιασμός των οικογενειών, οι μαθητές θα αναγκαστούν να μετακινούνται καθημερινά σε άλλο σχολείο και ο τόπος θα υποστεί πλήγμα συνολικό», υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι και προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις αν το υπουργείο δεν εγκρίνει τη λειτουργία του τμήματος.

Το θέμα έχει φέρει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, αναφορά είχε κατατεθεί από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Β. Κόκκαλη, ενώ πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της Οικονόμειου Σχολής έχει αναλάβει και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Λιακούλη.

Μάνια Γκουσιάρη (ertnews.gr)