Η κλήρωση για τις αναμετρήσεις της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος θα λάβει χώρα σήμερα στις 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί και στην κληρωτίδα βρίσκεται η ΑΕΛ.

Σε αυτόν τον γύρο, θα μετάσχουν και οι 16 ομάδες της Superleague, οι οποίες μαζί με τις 16 από τις 18 της Football League (Καλλιθέα και Αχαρναϊκός απέκλεισαν χθες τον Αγροτικό Αστέρα και τα Τρίκαλα αντιστοίχως), θα συνθέσουν τις «32», που θα μπουν στην κληρωτίδα, χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες. Θα δημιουργηθούν 8 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου, στο πλαίσιο των οποίων θα διεξαχθούν μονοί αγώνες. Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την εκάστοτε ασθενέστερη ομάδα, πράγμα που σημαίνει πως οι επικεφαλής των ομίλων θα δώσουν όλους τους αγώνες τους μακριά από τις έδρες τους.

Από τη φάση των «16» και μετά, ξεκινούν οι νοκ άουτ διπλοί αγώνες, μετά από νέα κλήρωση. Όλοι οι νοκ άουτ αγώνες μετά τους ομίλους είναι διπλοί, με εξαίρεση φυσικά τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί ανεξαρτήτως των αντιπάλων, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με προγραμματισμένη ημερομηνία, για τις 23 Απριλίου του 2016.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας της σημερινής κλήρωσης έχουν ως εξής: 

A’ Γκρουπ: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Skoda Ξάνθη.

Β’ Γκρουπ: Πλατανιάς, ΑΕΛ Καλλονής, Πανθρακικός, Πανιώνιος, Βέροια, Λεβαδειακός, ΑΕΚ, Ηρακλής.

Football League: ΑΕΛ, Αν. Καρδίτσας, Απόλλων, Αχαρναϊκός, Ελευσίνα, Εργοτέλης, Ζάκυνθος, Καλλιθέα, Κέρκυρα, Κισσαμικός, Λαμία, Ολυμπιακός Β., Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Χανιά. Σημειώνεται ότι οι ομάδες της Football League θα κληρωθούν σε 3ο και 4ο γκρουπ.