Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον βουλευτή Λαρίσης της παράταξης, πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλούνται στην ελληνική κοινωνία από την επώδυνη συμφωνία και ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο, όπως επίσης και οι συνέπειες από την πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, γεγονός που αφενός θα διευκολύνει την αθρόα εισαγωγή γάλακτος από τη δυτική Ευρώπη και αφετέρου θα επιφέρει σημαντική συρρίκνωση της ελληνικής γαλακτοκομικής κτηνοτροφίας. 

 

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Δυστυχώς, σήμερα ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι παραγωγικές τάξεις καλούνται να πληρώσουν το βαρύτατο λογαριασμό της ανεπαρκούς και τυχοδιωκτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Έπειτα από την εγκληματική τακτική των καθυστερήσεων και των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, οι ‘‘μαθητευόμενοι μάγοι’’ έφεραν τη χώρα στο γκρεμό της οικονομικής καταστροφής, ακυρώνοντας όσα βήματα με θυσίες και κόπους πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Και βρισκόμαστε ενώπιον του Μνημονίου της ‘‘πρώτης φορά αριστερά’’, με τις υπογραφές φαρδιά-πλατιά των κ.κ. Τσίπρα/Καμένου. 

Ανάμεσα στα ‘‘δώρα’’ που εξασφάλισαν στους Έλληνες αγρότες, από τους οποίους υφάρπαξαν τη ψήφο με ψεύτικες υποσχέσεις και παχιά λόγια, είναι η κατάργηση του “αγροτικού πετρελαίου”, η αύξηση της προκαταβολής φόρου και η απελευθέρωση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος. Αυτά που εμείς με “νύχια και με δόντια” προσπαθήσαμε και αποτρέψαμε ως κυβέρνηση. 

Και ενώ καταφέραμε να περιορίσουμε τη διάρκεια ζωής του γάλακτος στις επτά ημέρες, οι “επαναστάτες του γλυκού νερού” μας στόλιζαν με κάθε κοσμητικό επίθετο. Τώρα, όλοι εκείνοι, όπως ο αρμόδιος υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου, που διαβεβαίωναν ότι θα επαναφέρουν και πάλι τις πέντε ημέρες, προχωρούν ανερυθρίαστα στην κατάργηση κάθε χρονικού περιορισμού. Έτσι, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος των εισαγωγών από γαλακτοπαραγωγικές χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία ή η Αυστρία, εκεί που το κόστος λόγω των γεωγραφικών-κλιματολογικών συνθηκών είναι πολύ χαμηλότερο από την Ελλάδα. Και τούτο συντελείται τη στιγμή που καταργούνται οι ποσοστώσεις γάλακτος στην ΕΕ και θα σχηματισθούν λίμνες γάλακτος” που θα αναζητήσουν διέξοδο σε νέες αγορές.

Παράλληλα, θα δεχθεί καίριο πήγμα η εγχώρια αγελαδοτροφία, που όλοι επιθυμούμε να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του υγιούς παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Όλ' αυτά, μάλιστα, χωρίς την παραμικρή ωφέλεια για τον καταναλωτή. Άλλωστε, όπως απέδειξε και η επιμήκυνση κατά δύο ημέρες της διάρκειας ζωής του γάλακτος-που αρκούν κι περισσεύουν για εισαγωγές από τη Ρουμανία- το μόνο που επέφερε ήταν αυξήσεις τιμών στο ράφι και μειώσεις στην τιμή παραγωγού. 

Όλ’ αυτά είχα την ευκαιρία να τα αναλύσω διεξοδικά στον πρόεδρο του κόμματος κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος και συμμερίζεται πλήρως τον προβληματισμό μου για τις επιπτώσεις των μέτρων στον πρωτογενή τομέα και με διαβεβαίωσε ότι θα αγωνιστούμε ώστε οι δεσμεύσεις που επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα/Καμένου να ανατραπούν από μια νέα κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Εν πάση περίπτωση, όπως έχουμε αποδείξει σε όλη την πολιτική μας διαδρομή, στη Νέα Δημοκρατία ιεραρχούμε ως πρωτεύον το συμφέρον της πατρίδας. Και αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι η παραμονή της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί μόνο έτσι μπορούμε σε δεύτερο χρόνο να διορθώσουμε κραυγαλέες αδικίες ή εξόφθαλμες αστοχίες και λάθη. Τούτη την ώρα οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας. Και η ψήφος μας θα είναι ψήφος μόνον ως προς αυτό. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα των δυνάμεων του λαϊκισμού που έφθασαν τη χώρα μέσα σε έξι μόνον μήνες σε αυτό το οικτρό σημείο δεν δίνουμε και δεν θα δώσουμε ποτέ καμία συναίνεση».