Χαιρετισμό στην 16η “Γιορτή Ακτινιδίου” Πυργετού και Αιγάνης, που πραγματοποιείται στις 21 και 22 Οκτωβρίου, απέστειλε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:
«Σας ευχαριστώ για την Πρόσκληση να παρευρεθώ στην 16η “Γιορτή Ακτινιδίου” στην Αιγάνη και στον Πυργετό. Δυστυχώς, ανειλημμένες θεσμικές υποχρεώσεις ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που ήταν αδύνατο να αναβληθούν, δεν μου επιτρέπουν να βρεθώ κοντά σας αυτό το διήμερο και να τιμήσω με τη φυσική μου παρουσία τον μεγάλο πρωταγωνιστή, που δεν είναι άλλος από το ακτινίδιο.
Αξίζει ένα μεγάλο “ΜΠΡΑΒΟ” στους παραγωγούς ακτινιδίου της περιοχής. Γιατί ναι μεν είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με αναρίθμητες φυσικές χάρες, αλλά είναι ο δικός τους μόχθος και ο προσωπικός τους κόπος, που κάνει τούτα τα χώματα να καρπίσουν. Αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα, με απύθμενη ευγνωμοσύνη, σε εσάς, τους Ανθρώπους της γης και του καθημερινού αγώνα.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την τιμή να συμμετέχω στα εγκαίνια του ψυγείου – συσκευαστηρίου της Οργάνωσης Παραγωγών Ακτινιδίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, και ειλικρινά θαύμασα την αξιέπαινη συνεταιριστική προσπάθεια, που ανοίγει νέους δρόμους για τα “πράσινα διαμάντια” της θεσσαλικής γης.
Η φετινή χρονιά αποτελεί έναν άθλο για τον αγροτικό κόσμο, για τους πολίτες της υπαίθρου. Γνωρίζω καλά το αδιέξοδο επιβίωσης που αντιμετωπίζετε, με την ανεξέλεγκτη ενεργειακή κρίση και την αλματώδη εκτόξευση των τιμών να καθιστούν ουσιαστικά ασύμφορη κάθε αγροτική ενασχόληση. Ξέρω την αγωνία που βιώνετε ενόψει του χειμώνα που είναι προ των πυλών.
Προσωπικά σας διαβεβαιώ πως βρίσκομαι στο πλευρό σας και με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, από διαδοχικές Ερωτήσεις προς την Κυβέρνηση, μέχρι Τροπολογίες και κάθε είδους δημόσιες παρεμβάσεις, έχω αξιοποιήσει κάθε θεσμικό μέσο που διαθέτει η αντιπολίτευση για να διεκδικώ απαντήσεις και λύσεις σε όσα σας ταλανίζουν. Και αυτό θα συνεχίσω απαρέγκλιτα να πράττω, για όλους εσάς, μαζί με όλους εσάς.
Έχετε στα χέρια σας έναν πολύτιμο “θησαυρό”, ανεκτίμητης διατροφικής αξίας. Σας αξίζει μια Πολιτεία ενεργά παρούσα, που νοιάζεται, στηρίζει, δίνει λύσεις στα προβλήματα σας, παρέχει ώθηση και προοπτική στις πρωτοβουλίες σας.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επεξεργαστεί μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, όπου ο αγροδιατροφικός τομέας κατέχει κεντρική θέση. Για μια αξιοπρεπή και περήφανη Αγροτιά, για την αναπτυξιακή αναγέννηση της περιφέρειας, με ειδική μέριμνα για τις γυναίκες παραγωγούς και ισχυρά κίνητρα για τη νέα γενιά.
Εύχομαι του χρόνου, να συναντηθούμε με υγεία όλοι μαζί, στην επόμενη Γιορτή Ακτινίδιου, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης της πατρίδας μας, όπου το να είσαι Αγρότης δεν θα θεωρείται για το Κράτος ιδιότητα β’ κατηγορίας, αλλά πολύτιμο προσόν ώστε να πρωταγωνιστήσετε στη ευημερία και ανάπτυξη του Τόπου μας.»