Από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ξεκινούν την λειτουργία τους τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Λαρισαίων υπό την αιγίδα του Τμήματος Αθλητισμού και Κοινωνικών δράσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.).

O πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. Βαγγέλης Μόρας, σημειώνει σχετικά: «Η ΔΗ.Κ.Ε.Λ. μέσω των προγραμμάτων της, με όρεξη και χαρά θα εξυπηρετήσει τις αθλητικές ανάγκες όλων των Λαρισαίων. Το πρόγραμμα ¨Άθληση και γυναίκα¨ που λειτουργεί επί 30 συναπτά έτη είναι το μακροβιότερο αθλητικό πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων. Εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και αυτό φαίνεται από την συμμετοχή των αθλούμενων γυναικών που ξεπερνά τις 800 κάθε χρόνο. Οι ακαδημίες μας υλοποιούνται πολλά χρόνια στην πόλη μας δίνοντας διέξοδο για άθληση και διασκέδαση  σε μικρούς και μεγάλους από την καθημερινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω από μεριά μου όλους τους συνεργάτες μου, τους καθηγητές φυσικής αγωγής που στηρίζουν τα προγράμματα και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να εγγραφούν στα αθλητικά προγράμματα για μία χρονιά γεμάτη υγεία και αθλητισμό».

Πρόγραμμα Άθληση και Γυναίκα

Το πρόγραμμα Άθληση και Γυναίκα περιλαμβάνει γυμναστική όπως Aerobic,Pilates, γενική μυϊκή ενδυνάμωση με όργανα, Aqua Gymnastic κ.α. σε δημοτικά σχολικά γυμναστήρια, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα του Δήμου. Απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας και  υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας, όπως και στην Γιάννουλη, Κοιλάδα, Τερψιθέα και Φαλάνη.Το πρόγραμμα γυμναστικής “Άθληση & Γυναίκα” συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως πεζοπορικές εκδρομές, επισκέψεις σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, επιμορφωτικές διαλέξεις, μουσικοχορευτικές βραδιές κ.α.

Ακαδημίες αθλημάτων

Οι Ακαδημίες Τένις, Κολύμβησης, Ποδηλασίας, Βόλεϊ, Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ του Δήμου Λαρισαίων υλοποιούνται πολλά χρόνια στην πόλη μας. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στα Αθλητικά κέντρα και στα σχολεία. Στα πλαίσια εκμάθησης των αθλημάτων διεξάγονται φιλικές αναμετρήσεις, τουρνουά και επιδείξεις. Παράλληλα κατά την διάρκεια της χρονιάς συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις. Συμμετέχουν παιδιά καθώς λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων.

Οι εγγραφές των προγραμμάτων γίνονται καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. στο 2410 – 235260, ενώ μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και μέσω Facebook (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας),  Instgram (di.k.e.l) και Tik tok (di.k.e.l).