Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για το σχολικό έτος 2023- 2024 είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συνεργατικά έργα με μαθητές από διάφορες χώρες μέσω του e-twinning, με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Ιωάννη Λέτσιο,  Σοφία Μπογιατζόγλου  και  Χρυσή Νταλή.  Ο τίτλος του έργου  ήταν “Betterme”, δηλαδή «Ο καλύτερός μου εαυτός».

Με την ένταξή τους στο e-Τwinning, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γίνονται μέρος της «κοινότητας για τα σχολεία στην Ευρώπη» και επωφελούνται από αναρίθμητες ευκαιρίες.

 

 

Η κοινότητα του e-Τwinning αποτελείται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς που μοιράζονται ένα όραμα για σχολεία χωρίς αποκλεισμούς, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών κι επικοινωνιών με ουσιαστικό τρόπο κι αξιοποιώντας στο έπακρο τις δεξιότητες του 21ου αιώνα. Το σχολείο μας συνεργάστηκε με μαθητές κι εκπαιδευτικούς από σχολεία της Τουρκίας και της Ρουμανίας. Μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας e-twinningESEP (EuropeanSchoolEducationPlatform- ευρωπαϊκή πλατφόρμα σχολικής εκπαίδευσης) όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, μοιράστηκαν κι αντάλλαξαν ιδέες, εμπειρίες κι ευχές, δημιούργησαν καινούργιες φιλίες κι αισθάνθηκαν ότι αποτέλεσαν μέρος μιας συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες για το διαδικτυακό εκφοβισμό (αφίσα, κτλ), συζήτησαν για τα συναισθήματα, δημιούργησαν βίντεο για τον εγωισμό, έφτιαξαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με ιστορίες σχετικά με αυτό, μαγείρεψαν τουρκική και ρουμάνικησαλάτα αλλά και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τις χώρες αυτές.

   

Τα παιδιά μας παρουσίασαν το έργο τους από τις δράσεις την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς, Παρασκευή 14 Ιουνίου με παρουσία μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το πρόγραμμα “Betterme”.