Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου θα χτυπήσει ο καύσωνας που θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα σημειωθούν βροχές στα ορεινά και βόρεια ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ αύριο ημέρα των ευρωεκλογών ο καιρός θα είναι καλός και ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τη Δευτέρα -με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου- με ρεκόρ θερμοκρασιών να καταγράφεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς στη Μακεδονία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αχαϊα, το Ανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες και στους 42 βαθμούς στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Εύβοια, την Κρήτη και τη Ρόδο.

Μάλιστα, η θερμοκρασία είναι πιθανό να ξεπεράσει και τους 42 βαθμούς, ενώ από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται.