Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA στη πόλη της Λάρισας!

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου2023 και ώρα έναρξης 19:00.

Το τεστ θα διεξαχθεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, οδός Βαλτετσίου και Τριπόλεως, Λάρισα.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία αυτού.

Για πληροφορίες προεγγραφής και εξασφάλισης θέσης στο τεστ, συμπληρώνετε την αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ)  20 €).

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Ο/Η υποψήφιος χρειάζεται να φέρει μαζί του έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται απαραίτητα εξουσιοδότηση(συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα ή την παρουσία του.

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με μετρητά επιτόπου, ή στην Alpha Bank (IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485).

 

 

 

Η MENSAείναι ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας.  Ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα γιορτάζει τα 75 συνεχούς παρουσίας και κοινωνικού έργου. Αριθμεί πάνω από 145.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικούς οργανισμούς ΜENSA σε 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - IntelligenceQuotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr