Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής της λειτουργικής αποστολής της δομής Λοιμωδών του ΠΓΝΛ, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.  

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :  

«Τρία σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναδείχθηκε και παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της υγειονομικής κρίσης. Τα δύο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας, όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, κατάφεραν να σταθούν όρθια, παρά τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό και τεχνικό εξοπλισμό, αποτελώντας το υγειονομικό καταφύγιο των πολιτών, και αξίζουν τόσο το σεβασμό όλων μας όσο και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας.  

Ωστόσο, τα πάσης φύσεως ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του νομού μας, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους υγειονομικούς και τους πολίτες. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη επιστολή του,  ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής της λειτουργικής αποστολής της δομής των λοιμωδών νόσων, γεγονός που θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και θα απειλήσει την υγεία των ασθενών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, στην εν λόγω επιστολή του, η μονάδα Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου οφείλει να παραμείνει ως έχει, προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες παθογόνων. Η μονάδα αρνητικής πίεσης, ειδικά διαμορφωμένη για τη νοσηλεία ασθενών με λοιμώδη μεταδοτικά  νοσήματα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργικής απαρτίωσης ενός νοσοκομείου, όπως είναι το ΠΓΝΛ. Επίσης, η μονάδα, με την εμφάνιση της πανδημίας, μοναδική στο είδος της σε όλη την 5η Υ.Π.Ε., τέθηκε άμεσα σε λειτουργία και κάλυψε αποτελεσματικά τις υψηλών απαιτήσεων ανάγκες που προέκυψαν.

Περαιτέρω, δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΛ, η οποία λειτουργεί δίπλα από τα μαγειρεία και την αποθήκη του φαρμακείου, απαξιώνοντας τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.  

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό άμεσα να αποτρέψει την επικείμενη αλλαγή  και σε κάθε περίπτωση,  να μεταφέρει την Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία, επί του παρόντος, με τον τρόπο που λειτουργεί, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών».