Με τον Περντρέου να αποκρούει δύο πέναλτι η, η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός συνέχεια τον Μακεδονικό.

Η αναμέτρηση που έληξε δίχως σκορ σε κανονική διάρκεια και παράταση, ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Λάρισας με 3-1, με τους «βυσσινί» να αγωνίζονται με δέκα παίκτες από το 71ο λεπτό, μετά και την αποβολή του Παναγιώτη Παναγιωτίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στην γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας κι απείλησε για πρώτη φορά στο 5′, αλλά του σουτ του Μωραΐτη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα άουτ κατέληξε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μούργου.Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία της ΑΕΛ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν το σουτ του Ζαφειράκη μπλόκαρε σταθερά ο Περντρέου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να χάνει νέα ευκαιρία, όταν το σουτ του Μούργου έξω από την περιοχή του Μακεδονικού πέρασε άουτ, με τους «πράσινους» να απαντούν όταν η σέντρα του Τοπαλίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια των «βυσσινί».

Η ΑΕΛ αν και έμεινε με δέκα παίκτες στο 710 λεπτό, όταν ο Παναγιωτίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο τέρμα που θα της έδινε την πρόκριση λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, όταν στο 88′ το σουτ Στίνα, μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης

Στην παράταση η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έφτασε εκ νέου κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, όταν στο 109′ η κεφαλιά του Βαφέα πέρασε άουτ, ενώ στο 115′ το σουτ του Σιχαρουλασβίλι πέρασε άουτ για τους γηπεδούχους.

Στην διαδικασία των πέναλτι οι δύο αποκρούσεις του Περντρέου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, ώστε οι «βυσσινί» να συνεχίσουν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους παίκτες να πανηγυρίζουν την πρόκριση με τους φιλάθλους που ταξίδεψαν έως τη Θεσσαλονίκη.

Η διαδικασία των πέναλτι

Απέκρουσε ο Περντρέου την εκτέλεση του Τσουκάνη
0-1 ο Φαταΐ
Απέκρουσε ο Περντρέου την εκτέλεση του Σιχαρουλασβίλι
0-2 ο Ηλιάδης
1-2 ο Χερίδης
1-3 ο Ακόστα
Αστόχησε ο Πέδρο Λούκας και η ΑΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Οι συνθέσεις:

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης, Σαραγιώτης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ (95′ Γρηγοριάδης), Κουϊρουκίδης, Ζαφειράκης (76′ Καρτάλης), Σιχαρουλασβίλι, Τσουκάνης, Πέδρο Λούκας, Παναγιωτούδης.

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Περντρέου, Τριμμάτης (83′ Θ. Παπαγεωργίου), Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσσονού, Πασάς (83′ Φατάι), Παναγιωτίδης, Οικονόμου (Ακόστα), Κ. Παπαγεωργίου (91′ Στάμου), Μούργος, Μωραΐτης (46′ Γιαξής).