Εφιαλτικό διαγράφεται το 2023 αναφορικά με τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα εάν δεν αντιστραφεί η τάση των πρώτων ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαρκούς ανεξάρτητης έρευνας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ), μέσα σε 12 ημέρες έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας 8 άτομα, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν: «Εκτίμησή μου είναι ότι αν δεν αλλάξει η τάση έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οδηγούμαστε σε μία τρομερή επιδείνωση των δεικτών με κλιμάκωση στον αριθμό των θυμάτων που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 150 έως τα τέλη της χρονιάς», σημειώνει ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι μόνο μέσα σε μία μέρα, την Παρασκευή, καταγράφηκαν τέσσερα εργατικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα, εργάτης έπεσε από σκαλωσιά στην Κρήτη, τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε εκκοκκιστήριο στην Καρδίτσα, εργαζόμενη σε κρεοπωλείο τραυματίστηκε στο χέρι όταν αυτό πιάστηκε σε μηχανή του κιμά, ενώ σημειώθηκε και τραυματισμός εργαζομένου σε απορριμματοφόρο στην Κρήτη.

Με πληροφορίες από ethnos.gr