Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη μέρα της 16ης διήμερης Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης στην πλατεία Βάϊος Μαλλιάρας στον Πυργετό.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Τεμπών - ΔΟΠΑΠΕΠ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη συνδιοργάνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγάνης "Πρόποδες Ολύμπου", τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού, τις Κοινότητες Αιγάνης και Πυργετού και αρκετούς εθελοντές - κάτοικους της Αιγάνης και του Πυργετού.
Όσον αφορά τη δεύτερη ημέρα, ξεκίνησε με χαιρετισμούς επισήμων και συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα νεανικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση με την ομιλία του.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλλης, οι βουλευτές της ΝΔ. Ν.Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και κ. Στέλλα Μπίζιου. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Ευθυμίου.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Αντιδήμαρχις Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑΠΕΠ. Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, ο
δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Διψάνας, πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τους Συλλόγους που συνέβαλλαν ενεργά, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και προσέφεραν εδέσματα και λικέρ με βάση το ακτινίδιο και τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη διεξαγωγή της γιορτής. Ακόμη, ευχαρίστησε τους παραγωγούς ακτινιδίου που συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσέφεραν και μοίρασαν αφιλοκερδώς ακτινίδια σε όλους τους παριστάμενους.
Τέλος, ευχήθηκε στους παραγωγούς ακτινιδίου καλές σοδειές και καλές τιμές.