Χθες το απόγευμα στις 21 Οκτωβρίου στην πλατεία της Αιγάνης, πραγματοποιήθηκε η πετυχημένη πρώτη μέρα της 16ης διήμερης Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης υπό τη διοργάνωση του Δήμου Τεμπών - ΔΟΠΑΠΕΠ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνδιοργάνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Πρόποδες Ολύμπου" Αιγάνης, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού, του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού και των Κοινοτήτων Αιγάνης και Πυργετού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς επισήμων και συνεχίστηκε με την ημερίδα ομιλιών για παραγωγούς ακτινιδίων.
Ο κ. Ντίνος Αλέξανδρος, άνοιξε την αυλαία της εσπερίδας, ο οποίος είναι γεωπόνος, Msc Τμήμα Φυτοπροστασίας ΔΑΟΠ.Ε. Λάρισας και αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία με θέμα "Φυτοπροστασία και θρέψη του ακτινιδίου".
Την εσπερίδα έκλεισε η κα. Χριστίνα Κοντογιάννη, γεωπόνος Msc, Τμήμα Γεωργικών Μηχανημάτων ΔΑΟΠ.Ε. Λάρισας, με θέμα "Καινοτόμες τεχνολογίες μηχανημάτων στην καλλιέργεια του ακτινιδίου".


Στη συνέχεια, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Πρόποδες Ολύμπου" Αιγάνης, βραβεύτηκαν οι πρώτοι παραγωγοί ακτινιδίου Αιγάνης.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους τα εδέσματα που παρασκεύασε ο Σύλλογος Γυναικών Αιγάνης.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγάνης κ. Νίκος Χριστοδούλου και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος. Παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Ζαρδούκας και κ. Αχιλλέας Διψάνας, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αιγάνης κ. Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, Πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι Κοινοτήτων και φυσικά αρκετοί κάτοικοι της Αιγάνης και επισκέπτες από τη γύρω περιοχή του Δήμου Τεμπών.
Ο Δήμαρχος Τεμπών δήλωσε: "σας ευχαριστούμε από καρδιάς που παρευρεθήκατε σήμερα όλοι στη 16η διήμερη γιορτή Ακτινιδίου και η τόσο μεγάλη συμμετοχή σας είναι συγκινητική. Ευχαριστώ ακόμη, τους παραγωγούς ακτινιδίου που έχουν δώσει βροντερά το παρών και επιθυμούν να λάβουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με την παραγωγή του ακτινιδίου. Τέλος, να ευχαριστήσω τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αιγάνης, το Σύλλογο Γυναικών Αιγάνης, για την ετοιμασία των εδεσμάτων με βάσει το Ακτινίδιο και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της πρώτης ημέρας της Γιορτής. Καλοσωρίζω και ευχαριστώ τους αξιόλογους ομιλητές που μας έκαναν την τιμή να δεχθούν την πρόσκλησή μας, να μιλήσουν στην εσπερίδα για το Ακτινίδιο. Σας περιμένουμε το Σάββατο το απόγευμα στον Πυργετό να γιορτάσουμε τη δεύτερη ημέρα της γιορτής ακτινιδίου".

Σήμερα το Σάββατο στις 19:30 μ.μ. στην πλατεία Βάιου Μαλλιάρα στον Πυργετό θα ολοκληρωθεί η 16η διήμερη γιορτή Ακτινιδίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού και θα ολοκληρωθεί με λαικό γλέντι.
Σας περιμένουμε, να είστε όλοι εκεί!