Την Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. θα εγκαινιαστεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας η διακαλλιτεχνική «έκθεση μέσα στη μόνιμη έκθεση» με θέμα: «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα». Πρόκειται για ένα project που φιλοξενείται για πρώτη φορά στον χώρο αυτόν, στο πλαίσιο των δράσεων του EROS”-8ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS (4-16 Μαΐου 2023) και προβάλλει το θέμα του έρωτα μέσα από εκθέματα του μουσείου και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών.

Ξεκινώντας από την ενότητα του «Χρονολογίου» όπου θα εκτίθενται αγγεία, ειδώλια και κοσμήματα με θέμα τις εκφάνσεις του έρωτα στη συναισθηματική και σαρκική διάσταση, ο επισκέπτης θα ακολουθεί μια διαδρομή στη μόνιμη έκθεση και σε επιλεγμένα σημεία, μέσω κωδικού QR,θα μπορεί να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Παράλληλα, οι σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες«ATouchofEros» (VideoArtτουJohannesChristopherGérard) και «Αόρατη Στοργή» (εικαστικό έργο/ψηφιακή εγκατάσταση του Θεόδωρου Ράντου) θα συνδέουν το παρελθόν της τέχνης με το παρόν, ενώ η performanceχορού «Ανδρόγυνο» (από την Ηρώ Βασάλου και τον Κωνσταντίνο Χαιρέτη) θα ξετυλίγει το κουβάρι της διαδρομής του έρωτα στο μουσείο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Πεντόβολο», που συνδυάζει ήχους από την ελληνική παράδοση και τη σύγχρονη μουσική.

Το project θα παραμείνει στο μουσείο έως τον Οκτώβριο του 2023.

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Concept - Υλοποίηση - Kαλλιτεχνική διεύθυνση: Ρούλα Καραφέρη

Οργάνωση - Εκτέλεση: OFF ART - σκηνικές παρουσίες

Σύμβουλος επικοινωνίας: Βασιλική Σαγώνα

Τεχνική υποστήριξη: Γρηγόρης Καραφέρης, Νίκος Ντούλας

Video λήψη, postproduction: Γωγώ Ταμπάκη

Γραφιστικά: Γιάννης Μαρκάτος

Φωτογραφία: Φώτης Νατσιούλης

Βοηθοί παραγωγής: Άννα Αραμπατζή, Κώστας Δελφός, Σπύρος Μαγκανιώτης, Σάκης Γκαλτέμης, Άγγελος ΈλιοΠαγουλάτος

Συνεργαζόμενη εικαστική επιμελήτρια: ΒαλεντίνηΜαργαριτοπούλου.

Ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες για το project «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα»: Γεώργιος Τουφεξής, Ασημίνα Τσιάκα, Νεκταρία Αλεξίου, Ελένη Βαγγέλη (Αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Λάρισας).

 

Αναλυτικό πρόγραμμα και δράσεις:OpenNightsFestival Vol.8