Το Τμήμα AHEPA HJ 26 LARISSA “P. BALTIS, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού και κοινωνικού του έργου αποφάσισε την έμπρακτα αισθητή παρουσία της οργάνωσης στην επίλυση προβλημάτων των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση Φιλανθρωπικού GALA την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 20:30 στην Αίθουσα Δεξιώσεων ASTERAS, με την παρουσία του Κυβερνήτη της AHEPA Hellas, του κυρίου Χρήστου Καραπιπέρη.

Tα έσοδα από την διοργάνωση της εκδήλωσης θα διατεθούν στην αποκατάσταση ζημιών και εξοπλισμού από τις πρόσφατες πλημμύρες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, σε οικίες αναξιοπαθούντων πλημμυροπαθών Θεσσαλίας, με την αρωγή της εθελοντικής ομάδας φροντίδας, «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» και στο Γηροκομείο Λάρισας.

Τι είναι η AHEPA

Η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) είναι η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση με οικουμενική παρουσία και απαριθμεί διαχρονικά πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα και την Κύπρο, η Οργάνωση έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα, με περισσότερα από 500 παραρτήματα σε 22 Περιφέρειες, σε Καναδά, Ευρώπη, και Κωνσταντινούπολη.

Ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922 από οκτώ χαρισματικούς Έλληνες μετανάστες στην Αμερική με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας ενώ παράλληλα, επιδίωξη τους ήταν να βοηθήσουν τους Έλληνες μετανάστες να ενταχθούν στην αμερικανική κοινωνία.

Καταστατικός σκοπός της Οργάνωσης είναι «Η προβολή και προώθηση του Ελληνισμού σε όλο τον Κόσμο, η ενίσχυση της Παιδείας, η Φιλανθρωπία, η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά (η προβολή της οικογενειακής και ατομικής άμιλλας), η προαγωγή του πατριωτισμού, η προώθηση και η υποστήριξη των εθνικών θεμάτων, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας».

Στόχος της AHEPA είναι η ενδυνάμωση των Ελλήνων πολιτών και των Ομογενών, να διαμορφώσουν ένα μέλλον βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς, με ευημερία για όλους, μέσω εκπαίδευσης, καινοτομίας, φιλανθρωπίας και της προώθησης των ιδεωδών του Ελληνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε να ενισχύσετε τη δράση μας με τη συμμετοχή σας και ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση σας.

Προμήθεια προσκλήσεων

Αλέξανδρος Λαχανάς τηλ 6972311397 email: alachanas72@yahoo.gr